AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Renault Clio - špijunske fotografije

Novi Renault Clio - špijunske fotografije

Dobitnu kombinaciju ne treba menjati, tako da će novi Renault Clio, bar u dizajnerskom smislu, biti evolucija a ne revolucija. Zato se ispod "odela" krije veliki napredak...

Novi Renault Clio - špijunske fotografije

Nova generacija modela Renault Clio verovatno će biti predstavljen na autosalonu u Parizu. Do tada se moramo zadovoljiti špijunskim fotografijama, kao što su ove najnovije, na kojima možemo videti zamaskiran automobil. I pored toga, primećujemo da su osnovne linije karoserije zadržane. 

Novi Renault Clio - špijunske fotografije

Prema pisanju kolega iz britanskog magazina Autoexpress, koji su objavili ove snimke, dizajn nove generacija modela Clio inspirisan je konceptom Renault Symbioz. Prema rečima Laurensa van den Ackera, šefizajnera u Renaultu, unutrašnjost automobila biće mnogo veća, info displej biće vertikalno orjentisan, a mogućnosti koncekcije biće vrhunske.


Automobil stoji na modifikovanoj platformi CMF-B, istoj onoj na kojoj stoji nova Nissan Micra. Pod haubom će se nalaziti 0.9 TCe i novi agregat 1.3 TCe, koji pokreće i Scenic, Captur ili Mercedes-Benz A-Klasu. Na informacije o dizelskim motorima moraćemo da sačekamo.


Automagazin.rs

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje