AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Sada i zvanično – BMW M2 Competiton

Sada i zvanično – BMW M2 Competiton

BMW je predstavio javnosti novu verziju BMW M2 Competition, naslednika modela M2 Coupe. Ovaj model dolazi sa trolitarskim M TwinPower rednim šestocilindarskim turbo benzinskim motorom, viđenim kod većih modela BMW M3 i M4.

Sada i zvanično – BMW M2 Competiton

Ovaj moćni agregat ima maksimalni obrtni moment od 550 Nm i razvija 410 KS u rasponu od 5.250-7.000 obrtaja. Model BMW M2 Competition odlikuju novi rashladni sistem, novi prednji grilovi visokog sjaja u crnoj boji, veliki usisnici za vazduh na prednjem braniku, adaptivna LED svetla i novi M retrovizori.


Sa zadnje strane, najviše pažnje privlači par dvostrukih završetaka izduvnog sistema sa elektonski kontrolisanim klapnama. Ovaj model odlikuje novi dizajn lakih aluminijumskih felni od 19 inča i M Sport kočioni sistem sa diskovima uvećanih dimenzija.

Sada i zvanično – BMW M2 Competiton

Unutrašnjost automobila odlikuju nova kontrolna tabla u Black Panel tehnologiji, M kožni volan sa M1 i M2 komandnim dugmadima, M Sport sedišta sa integrisanim naslonom za glavu i M2 bedžom u visini ramena, detalji od karbonskih vlakana, a tu je i šestostepeni manuelni menjač (opciono M-DCT sa Drivelogic sistemom i dvostrukim kvačilom).

Sada i zvanično – BMW M2 Competiton

Prema fabričkim podacima M2 Competiton ima kombinovanu potrošnju goriva 9,9 litara na 100 km* vožnje sa manuelnim menjačem, ubrzava od 0 do 100 km/h za 4,2 sekunde i maksimalna brzina je elektronski ograničena na 250 km/h.*, dok sa M automatic menjačem i Drivelogic sistemom ima potrošnju od 9,2 litra na 100 km i maksimalnu brzinu elektronski ograničenu na 280 km/h.*

Sada i zvanično – BMW M2 Competiton

* Provizorne vrednosti potrošnje goriva i emisija u skladu sa EU ciklusom testiranja, i mogu varirati zavisno od specifikovanog formata guma.


PR

Nova Opel Corsa (2019) - otkrivanje počinje

Nova Opel Corsa (2019) - otkrivanje počinje

Nova generacija modela Opel Corsa (F) u razvojnoj fazi uspešno je sačuvana od očiju javnosti. Iz Opela nam stiže prva fotografija, koja otkriva da će automobil biti opremljen inteligentnim LED svetlima...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje