AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

I Škoda Enyaq je postala sportska - verzija RS je tu

I Škoda Enyaq je postala sportska - verzija RS je tu

Škoda Auto proširuje svoju RS porodicu još jednim potpuno električnim modelom – Enyaq RS iV. Baš kao i Enyaq Coupe RS iV, češki proizvođač automobila odlučio se za dva motora sa ukupnom snagom sistema od 220 kW* i pogonom na sva četiri točka za vrhunsku verziju SUV modela...

Zahvaljujući izuzetnom koeficijentu otpora cw 0,265, ENYAQ RS iV ima domet od preko 500 kilometara** u WLTP ciklusu.


Novi dodatak ŠKODA asortimanu: Sportska RS linija češkog proizvođača automobila proširena je drugim potpuno električnim modelom – novim ENYAQ RS iV. SUV ima pogon na sve točkove i dva električna motora sa izlaznom snagom sistema od 220 kW* kao i ENYAQ COUPÉ RS iV. To čini dve RS verzije porodice ENYAQ iV najsnažnijim vozilima u ŠKODA portfoliju. ENYAQ iV porodica se temelji na MEB platformi Volkswagen Grupe i silazi s proizvodne trake u glavnoj ŠKODA fabrici u Mladá Boleslavi. ENYAQ iV i ENYAQ COUPÉ iV jedini su MEB modeli koji se proizvode u Evropi izvan Nemačke. ŠKODA AUTO najavila je da će u predstojećim danima s proizvodne trake sići 100.000-ti automobil iz ENYAQ iV porodice. Ova brojka uključuje ENYAQ iV SUV i ENYAQ COUPÉ iV seriju u svim njihovim varijantama, kao što su sportske RS i SPORTLINE verzije. Uz potpuno električne modele, proizvođač automobila kupcima nudi i ŠKODA iV ekosistem, koji uključuje zidne kutije za praktično punjenje kod kuće i POWERPASS, karticu za punjenje koja se može koristiti u celoj Evropi.

I Škoda Enyaq je postala sportska - verzija RS je tu

Dinamičan izgled modela ENYAQ RS iV, sa standardnim sportskim vešanjem, velikim točkovima od 20 ili 21 inča i prepoznatljivim RS karakteristikama, čini ga odmah prepoznatljivim kao RS model. S maksimalnom brzinom od 180 km/h, 20 km/h je brži od ostalih ENYAQ iV modela, kao i coupé varijanta. Lokalno bez emisija, vozilo ubrzava od 0 do 100 km/h za 6,5 sekundi i može se pohvaliti najvećim obrtnim momentom od 460 Nm, koji je dostupan iz mirovanja, kao što je tipično za e-vozilo. Njegova baterija od 82 kWh, visoka energetska efikasnost i koeficijent otpora cw od 0,265 daju modelu maksimalni domet od preko 500 kilometara** u WLTP ciklusu. Zahvaljujući maksimalnoj snazi punjenja od 135 kW, litijum-jonska visokonaponska baterija ENYAQ RS iV može se napuniti od 10% do 80% u samo 36 minuta na stanicama za brzo punjenje.

I Škoda Enyaq je postala sportska - verzija RS je tu

Automagazin.rs
Škoda

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje