AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Mazda uvela 6-godišnju fabričku garanciju za sve Mazda modele

Mazda uvela 6-godišnju fabričku garanciju za sve Mazda modele

Mazda je od 1. septembra 2022. uvela fabričku garanciju od 6 godina ili 150.000 km na svoj celokupni asortiman kako bi dodatno poboljšala korisničko iskustvo...

Ova činjenica još jednom pokazuje da japansku marku karakteriše jasan prioritet: dobrobit i zadovoljstvo svakog vozača njenih vozila. Svi programi koji se nude u ovlašćenim servisima kompanije vrte se upravo oko tog cilja. To se jasno može videti u visokom nivou zadovoljstva među kupcima marke i, iznad svega, u njihovoj lojalnosti u postprodajnim uslugama.


Mazda je oduvek poznata po vrlo lojalnim kupcima. Ne samo da se vraćaju kako bi kupili još jednu Mazdu, već ostaju verni ovlašćenim Mazda zastupnicima prilikom servisiranja svog automobila. Dodatni razlog za visoku lojalnost su Mazdini servisni programi.
Servisna lojalnost je tako u prve tri godine viša od 90 %. To znači da gotovo 90 % kupaca Mazde odlazi na servis kod ovlašćenih partnera u prve tri godine posjedovanja svog automobila.


Mazdina 6-godišnja garancija nije jedina usluga koju Mazda nudi svojim kupcima. Još jedan dobar primer je Mazdin program Fair Service. Ukratko, ovaj program podrazumeva posebne uslove i popuste na delove za Mazdine automobile starije od tri godine. Program se primenjuje na originalne Mazdine delove za servis i održavanje, kada servis obavlja ovlašćeni Mazdin zastupnik. To znači popust na delove za servis i održavanje prema klasifikaciji proizvođača.


U ovim vremenima relativne nesigurnosti, ne samo u automobilskom sektoru, kupcima je važna svaka usluga koja nudi više stabilnosti i poverenja. Tako vlasnike Mazde štiti Mazda Europe Service (MES) – program servisne pomoći koji pokriva celu Evropu i koji je spreman da pomogne ako se desi neočekivani problem ili kvar na putu i potreba za šlepovanjem. MES se produžuje za još godinu dana svakom godišnjom posetom ovlašćenog Mazda zastupnika, do starosti vozila od 10 godina. Na ovaj način kupci Mazde mogu bezbrižno da putuju Evropom.


Dodatna usluga koju Mazda pruža svojim kupcima je aplikacija MyMazdaAplikacija koja sadrži dokumente poput digitalne servisne evidencije (DSR), koja vas upozorava da je potrebno obaviti redovan servis i da postoje delovi koje bi možda trebalo da zamenite. Možete brzo da pristupite trenutnim garancijama ili da istražite digitalni priručnik za korisnike u obliku vodiča koji je lako pratiti. Putem aplikacije je moguće i da kontaktirate pomoć na putu. Ako imate uslugu povezanog vozila, možete da pristupite i drugim funkcijama poput daljinskog upravljanja, pronalaženja vozila i slanja odredišta automobilu.


“Naš cilj nije samo zadovoljiti kupce kada dođu i kupe vozilo, budući da to u stvari i nije izazov za Mazdu. Glavni cilj je učiniti kupca srećnim kada se vrati na servis svog automobila,” kaže Renata Jagetić, direktorka Mazde. “Naš fokus na ovu oblast je dugoročna strateška stvar. Kada smo 2006. godine implementirali Digitalnu servisnu evidenciju, bili smo prvi koji smo to uradili u autoindustriji. Ova evidencija predstavlja ogromno poboljšanje za kupce koji kupuju naše polovne automobile – jer je istorija automobila potpuno jasna, ako je prethodni vlasnik posetio ovlašćene prodajne salone,” dodaje Renata Jagetić.


PR

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje