AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Škoda Fabia (2022) - prvi utisak o unutrašnjosti modela

Škoda Fabia (2022) - prvi utisak o unutrašnjosti modela

Škoda Auto otkriva detalje nove generacije modela i daje prvi utisak o unutrašnjosti četvrte generacije modela. Zasnovan na modularnom poprečnom alatu MQB-A0 Volkswagen grupe, unutrašnjost popularnog malog automobila nudi još više prostora, naglašen osećaj prostranosti i svežih boja...

Uključene su i tehnologije iz viših klasa vozila. Češki proizvođač automobila sistematično usavršava koncept unutrašnjosti koji je već implementiran u aktuelnu verziju modela ŠKODA OCTAVIA uvodeći nove detalje u model FABIA. Nova ŠKODA FABIA proslaviće svetsku premijeru početkom maja.


Nova, četvrta generacija modela ŠKODA FABIA temelji se na modularnom poprečnom alatu MQB-A0 Volkswagen grupe, čineći ga dužim i širim od svog prethodnika. Ovaj dodatni prostor stvara komforniju atmosferu za putnike. Simetrično dizajnirana instrument tabla sa svojim centralnim, samostojećim ekranom i vodoravne dekorativne trake u boji naglašavaju širinu unutrašnjosti, a karakteristična linija ispod ekrana oslikava ŠKODA rešetku. Veliki okrugli izduvni otvori s desne i leve strane stvaraju nov utisak, kao i elementi u boji na centralnoj konzoli i ručkama na vratima, zajedno s novodizajniranim hromiranim ručkama vrata. Jedna od skica dizajna takođe otkriva istaknuta FABIA slova na bočnoj strani instrument table.

Škoda Fabia (2022) - prvi utisak o unutrašnjosti modela

Veliki ekran osetljiv na dodir kao centralni element


Veliki samostojeći ekran dominira estetikom enterijera nove ŠKODA FABIA. Ekran osetljiv na dodir omogućava lako korišćenje modernih infotainment sistema, kao i mnogih drugih funkcija vozila. Skica dizajna takođe prikazuje prilagodljivi Virtual Cockpit, što je ključna karakteristika većih ŠKODA modela, a sada debituje kao opcija za model FABIA. Svetska premijera četvrte generacije modela FABIA zakazana je za početak maja.


PR

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje