AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kineski Nio razvio prvi pametni telefon koji je kompatibilan sa Nio elektromobilima (VIDEO)

Kineski Nio razvio prvi pametni telefon koji je kompatibilan sa Nio elektromobilima (VIDEO)

Pametni telefon ima preko 30 specijalnih funkcija za komunikaciju sa automobilom. Ima opciju za pokretanje automobila, za daljinsko parkiranje i otključavanje automobila...

Kineski proizvođač električnih automobila - Nio, koji je sve aktivniji u Evropi, osmislio je pametni mobilni telefon, za koji smatra da će mu obezbediti konkurentsku prednost na tržištu električnih automobila. Telefon je predstavljen u četvrtak, 21. septembra.


Telefon je posebno dizajniran za komunikaciju sa automobilom i nudi više od 30 funkcija specifičnih za električni automobil. Preko njega se može pokrenuti sistem otključavanja automobila, automatsko parkiranje, kao i prebacivanje video poziva sa telefona direktno na ekran i zvučnike automobila.


"Pravimo telefon posebno za vlasnike Nio automobila." - izjavio je William Li, osnivač i izvršni direktor kompanije Nio.


Telefon koristi operativni sistem Android, ima 6,8-inčni Dynamic AMOLED 2X displej od Samsunga. Optikom ga snabdeva kompanija Lens Technology, koju koristi i Apple. Bazna verzija ima 12 GB RAM memorije i 512 GB memorije. Cena telefona iznosi oko 830 evra.


VIDEO:



Automagazin.rs

Geely brand launch event (FOTO)

Geely brand launch event (FOTO)

Geely je 4. oktobra održao ekskluzivni brand launch događaj koji je bio posvećen dolasku brenda Geely u Srbiju, koji se održao na premijum lokaciji u prostorijama Dream Event centra...

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje