AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Euro Sumar - SYM HD 300 - gradski „krosover“ skuter s odličnim odnosom kvalitet-cena

Euro Sumar - SYM HD 300 - gradski „krosover“ skuter s odličnim odnosom kvalitet-cena

Po povoljnim uslovima prodaje na kredit, s mesečnom rata već od 54 evra. Gradske ulice su „omiljeno“ područje za skutere s visokim, 16-inčnim točkovima, a baš takav je model SYM HD 300, koji još nazivaju i „krosoverom“ među skuterima...

Euro Sumar - SYM HD 300 - gradski „krosover“ skuter s odličnim odnosom kvalitet-cena

Po navodima uglednih evropskih specijalizovanih časopisa, SYM je u poslednjih nekoliko godina značajno podigao lestvicu performansi i kvaliteta svojih proizvoda, omogućivši mu da se uspešno probija kroz „džunglu“ konkurenata na dva točka, koji se takmiče na ulicama naših i drugih evropskih gradova.


Vozač se u „sedlu“ ovog SYM-a sigurno neće požaliti na nedostatak udobnosti: široko je, na pravoj visini (80 centimetara) i gostoljubivo čak i za saputnika koji može računati na ručku prtljažnika za koju će se držati i na preklopive oslonce za noge; kada su preklopljeni ne vide se, jer se savršeno uklapaju u konstrukciju skutera, što je jedan detalj koji hvale svi njegovi dosadašnji kupci ali i oni koji se razumeju u skutere.

 


Točkovi od 16 inča su napravljeni od aluminijuma i odgovaraju pneumaticima 110-70 i 140-70, kočioni sistem čine diskovi od 287 mm napred i 260 mm pozadi, sa ABS-om (koji odlično funkcioniše na mokroj podlozi). Za stabilnost i udobnost „zaduženi“ su teleskopska viljuška i klasični dvostruki amortizeri, a kada se parkira, može se birati – oslanjanje na bočnu „štaku“ ili na centralno postolje. Kako god, ta operacija je vrlo jednostavna zahvaljujući i „pero“ masi od 179 kg u voznom stanju.

Euro Sumar - SYM HD 300 - gradski „krosover“ skuter s odličnim odnosom kvalitet-cena

SYM HD 300 pokreće jednocilindarski, četvorotaktni, vodom hlađeni agregat sa četiri ventila zapremine 278,3 kubna centimetra, snage 19,9 kW/27 „konja“ pri 8.000 o/min, sa 25,5 Nm maksimalnog obrtnog momenta, koji ispunjava Euro 4 norme. Oprema se CVT prenosom (kontinuirana varijabilna transmisija). Dovoljno snažan agregat omogućava maksimalnu brzinu nešto veću od 129 km/h, a budući da je relativno lagan, potrošnja je mala. Krasi ga izuzetna upravljivost i okretnost u gradskoj vožnji, dok je zbog snage i veličine dobar i na otvorenom drumu, pa ga upravo zbog toga neretko zovu i „krosover“ gradski skuter. Trenutno se nudi po ceni od 4.500 evra sa PDV-om (u dinarskoj protivvrednosti). Kupovina je moguća i na kredit, uz učešće od 1.350 evra i ratu od 54 evra (71 mesec). Uvoznik, prodavac i serviser, beogradska kompanija Euro Sumar, raspolaže ograničenom količinom ovog modela, pa njegovi budući vlasnici mogu da postanu samo oni koji se brzo odluče za kupovinu.

Euro Sumar - SYM HD 300 - gradski „krosover“ skuter s odličnim odnosom kvalitet-cena

Srećom, na lageru se u dovoljnim količinama nalazi isti model ali u verziji sa Euro 5 agregatom. Takav SYM HD 300 je bogatije opremljena pa ima i TCS (kontrolu proklizavanja zadnjeg točka pri pokretanju, ubrzanju ili skretanju) i nosač sa koferom. Snaga je neznatno redukovana - na 18.9 kW/26 KS (pri 7.500 o/min) a postiže respektabilnih 127 km/h. Cena ove verzije je 4.900 evra sa PDV-om, a učešće pri kupovini na kredit 1.470 evra uz ratu od 58 evra.


Euro Sumar nudi i skuter Maxi klase – CRUiSYM ɑ 300. Namenjen je onima koji cene funkcionalnost i udobnost jer ima veći prostor za noge, pozicija vozača je nešto niža, a zbog šire „karoserije“ komotnije se osećaju i vozač i suvozač. Agregat je isti kao i u prethodnim modelima, s tim da je snaga 26 „konja“ (pri 7.500 o/min), obrtni moment 26,2 Nm, a maksimalna brzina 127 km/h. Masa mu je 194 kg, ima manje točkove, napred – 14, nazad – 13 inča, potpuno LED osvetljenje, preklopive retrovizore, CVT prenos, TSC itd. Košta 5.500 evra sa PDV-om, a pri kupovini na kredit učešće je 1.650 i rata 65 evra.
Nije na odmet reći i da su cene ovih modela gotovo za petinu manje u odnosu na konkurentsku ponudu. Važno je i da se svi pomenuti skuteri mogu pogledati u salonu kompanije Euro Sumar, koji se nalazi u Beogradu u ulici Vojislava Ilića 145, ali i isprobati u vožnji. A kad smo već kod probe, evo još jedne dobre vesti: demo primerak atraktivnog modela Moto Morrini X-cape 650, koji je pobudio veliko interesovanje na majskom Salonu motocikala u Beogradu, registrovan je i spreman za probne vožnje. Detaljnije informacije, osim direktno kod uvoznika, mogu se pronaći i na sajtu www.sym-srbija.rs.


Foto: EXIMPRESS

PR

Opel Experimental jasno prikazuje budućnost brenda

Opel Experimental jasno prikazuje budućnost brenda

Opel pokazuje kako će se približiti budućnosti svojim zapanjujućim novim Opel Experimental konceptom. Sa ultramodernim dizajnom eksterijera, Opel Experimental daje jasnu viziju kuda će Opel brend krenuti u narednim godinama...

Slovačka policija vozi zeleno (FOTO)

Slovačka policija vozi zeleno (FOTO)

Slovačka je dobar primer svim evropskim državama, u kom smeru treba razvijati vozni park organa javnog reda. Pored Plug-in hibrida, Slovaci će dobiti novih 430 punjača za električne automobile...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje