AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Potpuno novi krosover Kia XCeed sa digitalnom instrument tablom

Potpuno novi krosover Kia XCeed sa digitalnom instrument tablom

Nova 12,3-inčna digitalna Supervision instrument tabla raspoloživa od samog početka Novi urbani krosover Kia XCeed krajem godine će kao prva Kia biti opremljen sa potpuno digitalnom 12,3-inčnom Supervision instrument tablom...

Visokotehnološki Kia XCeed debituje 26. juna 2019. godine Kia XCeed, čija premijera je najavljena za 26. jun, će na jesen kada počinje prodaja biti jedan od tehnološki najnaprednijih kompaktnih modela.
 
Napredna grafika i uvođenje i kod ostalih budućih modela Emilio Herera, izvršni direktor u Kia Motors Europe, rekao je: “Naša nova Supervision digitalna instrument tabla je tek jedna od brojnih novih tehnologija, koje ćemo ponuditi kod modela Kia XCeed. Nova tabla, koja pruža puno informacija, pogotovo kod bolje opremljenih varijanti, igraće značajnu ulogu kod prikazivanja najbitnijih informacija vozaču na jasan i nenametljiv način. Novost će se prilagođavati ostalim Kijinim modelima, pošto tražimo nove načine za prikazivanje korisnih i nadasve bitnih informacija vozaču tokom vožnje.”

Novi ekran visoke rezolucije, stvoren za veću preglednost Xceedova nova 12,3-inčna Supervision instrument tabla je stvorena kako bi omogućavala što jasnije i preglednije informacije. Digitalna tabla sa ekranom visoke rezolucije (1920x720 piksela) je zamena za klasični brojčanik brzine vozila i broj okretaja motora, koje možemo naći u Kijinoj trenutnoj ponudi game. Jedinstven ekran bez okvira uključuje kristalno izoštrenu grafiku, koja prikazuje brzinu vozila i broj okretaja motora, sa brzim prikazom slika na sekund, što omogućava brz odaziv i tečno davanje uputstava vozaču.
 
Između dva digitalna brojčanika je multifunkcionalni ekran, kojim vozač upravlja preko multifunkcionalnog upravljačkog obruča. Vozač može koristiti uputstva za navigaciju (zavoj za zavojem) pregledno i direktno ispred sebe, kao i zvučne informacije, telefonske pozive i kontakte i detaljnije informacije o putovanju, npr. trenutnu i prosečnu potrošnju goriva. Sistem prikazuje i dijagnostička upozorenja i omogućava (pop-up ) obaveštenja, koja se odnose na aktivne bezbednosne i asistencijske sisteme, kao i saobraćajne informacije uživo i navigaciju. Multifunkcionalni centralni ekran takođe prikazuje savete sistema za upozoravanje vozača na dekoncentrisanost (DAW), koji vozaču savetuje kada treba napraviti pauzu u slučaju prepoznavanje pospanosti.

Potpuno novi krosover Kia XCeed sa digitalnom instrument tablom

Kada vozač parkira i ugasi motor novi brojčanici pokažu vozilo u pokretu i sažetak vožnje. To znači trajanje vožnje i pređenu razdaljinu, prosečnu potrošnju goriva i raspoloživi domet sa postojećom količinom goriva.
 
Supervision instrument tabla je kod Xceeda na raspolaganju kao opcija, u zavisnosti od tržišta i specifikacije vozila. Zamenjuje fizički brojčanik i 3,8-inčni mono-LCD ili 4,2-inčni kolor TFT LCD ekran, koji će biti raspoloživ sa različitim nivoima opreme.
 
Grafika načina vožnje (Drive Mode) Kao i ostali modeli iz ponude Ceeda i određene varijante Kia XCeeda ponudiće sistem za izbor načina vožnje (DMS). Vozači će moći skrojiti vozna svojstva po vlastitim željama, od normalnog do sportskog načina, a koji se drugačije odazivaju po pitanju upravljivosti, prenosa i odaziva papučice gasa.
 
Novi Supervision digitalni brojčanici se sa različitom grafikom prilagođavaju izboru načina vožnje. Sa promenom u drugačiji način vožnje tabla pokazuje detaljnije informacije u skladu sa odabranim načinom. U načinu Normal ekran nudi trenutnu potrošnju goriva i klasični brojčanik za brzinu vozila i broj obrtaja motora, kao i dodatne informacije o putovanju. Sa promenom u način Sport sistem nudi izrazitiji prikaz brzine vozila i broj obrtaja motora, sa većim brojevima trenutne brzine i broja obrtaja u minutu. Nebitne informacije su u načinu Sport sakrivene, jer je cilj smanjiti vizuelne smetnje.
 
Digitalne instrument table budućnosti  U razvoju digitalne instrument table Kia testira svoje buduće tehnologije u vozilu. Digitalni brojčanici su ključni deo vladanja podacima i prikaza informacija iz različitih izbvora. Novi sistem znači da je Kia dobro obavila svoj posao u prikazivanju najsavremenijih bezbednosnih i pogonskih tehnologija na ekranima u kabini.
 
Grafika instrument table je idealna za prikazivanje detaljnijih informacija, koje se odnose na elektrifikovane pogone, koje možemo naći u sve većem broju modela Kia. Digitalna tabla će se ubuduće prilagođavati prikazivanju ekonomičnijeg načina vožnje i putnih informacija, a čak i prikazivati protok energije između baterijskog sklopa i elektromotora. Digitalni ekran će nuditi i jedinstvenu vizuelno vezu do ekonomičnog načina vožnje, koji možemo naći u nekim Kijinim modelima. Kijina nova instrument tabla će u skoroj budućnosti biti u ponudi kod blagih hibrida, klasičnih i plug-in hibrida, kao i električnih vozila.

PR

Škoda Scala osvojila pet zvezdica na Euro NCAP testu

Škoda Scala osvojila pet zvezdica na Euro NCAP testu

ŠKODA SCALA je dobila najveći mogući rezultat od pet zvezdica u sveobuhvatnom testu koji obavlja nezavisni Evropski program za procenu novih automobila (Euro NCAP). To ga svrstava među najsigurnija vozila u svojoj kategoriji sa vrhunskim karakteristikama za bezbednost odraslih putnika i biciklista.

Emisija CO2 niža za do 19 procenata: Najefikasnija Astra ikada

Emisija CO2 niža za do 19 procenata: Najefikasnija Astra ikada

Zahvaljujući odličnoj aerodinamici kao i visoko efikasnim novim motorima i menjačima, nova generacija Opel Astre postavlja standarde za efikasnost i nisku emisiju štetnih gasova. U poređenju sa prethodnim modelom, emisija CO2 je smanjena za do 19 procenata, što Astru stavlja na vrh klase kompaktnih automobila.

Metalik ljubičasta će biti boja budućnosti za evropske automobile

Metalik ljubičasta će biti boja budućnosti za evropske automobile

„ACT/9”, izveštaj o završnim automobilskim premazima za 2019/20. godinu, predstavlja potrebu za oblikovanjem budućnosti sa aktivnim stavom. Analizom tehnoloških trendova i društvenih promena, dizajneri iz BASF-ovog Sektora premaza pretočili su ovu potrebu u kolekciju budućih inspiracija za automobilske premaze...

Prva luksuzna jahta s oznakom Lexusa - LY 650 LUXURY YACHT

Prva luksuzna jahta s oznakom Lexusa - LY 650 LUXURY YACHT

Lexus se sprema da klizi po vodi s prvom jahtom sopstvene proizvodnje koja nosi oznaku LY 650. Noseći najsavremeniji izraz Lexus dizajnerskog jezika, L-finese, primenjen izvan sveta automobila, proizvodnja LY 650 nastavlja tamo gde je zapanjujući koncept Lexus Sport Yacht stao.

Kia XCeed - novi urbani krosover

Kia XCeed - novi urbani krosover

SUV-ovska kabina i prostranost u kompaktnijem obliku Kia XCeed je novi urbani krosover iz Kije, koji kombinuje praktičnost sportskog terenca sa sportskim karakterom i upravljivošću hečbeka...

Renault Rafale E-Tech Hybrid Esprit Alpine
Slika nedelje