AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia ostvarila veliku pobedu u studiji J. D. Power o pouzdanosti vozila za 2022. godinu

Kia ostvarila veliku pobedu u studiji J. D. Power o pouzdanosti vozila za 2022. godinu

U studiji o pouzdanosti vozila (VDS) J.D. za 2022. godinu su vlasnici vozila u Sjedinjenim američkim državama postavili Kiju na prvo mesto među svim automobilskim brendovima...

... pri čemu su vlasnici Kia vozila prijavili manje problema u odnosu na sve ostale brendove, njih 31. To je druga godina zaredom kako je Kia zauzela prvo mesto među masovnim brendovima i prvi put u istoriji ovog istraživanja da je bilo koji nepremijum brend – Kia – na prvom mestu u ukupnom plasmanu.


Stranke prijavile manje problema sa Kia vozilima u odnosu na ostale brendove, njih 31
Kupci Kia vozila su Kiju postavili ispred svih ostalih kako masovnih tako i premijum brendova: Kia je sa 145 boda odn. 'problema na 100 vozila' (PP100) nadmašila prosek za čak 47 bodova.


Sorento drugu godinu zaredom najbolji u svojoj kategoriji (Upper Midsize SUV)
Kia Sorento se u studiji odlično pokazao – već drugu godinu zaredom bio je najviše rangirani model u svojoj kategoriji (Upper Midsize SUV).

Uspon korejske automobilske grupacije Hyundai Motor Group (Kia, Hyundai, Genesis)
Kia je jedan od tri brenda u vlasništvu Hyundai Motor Group koji su ostvarili odlične rezultate. Premijum brend Genesis proglašen je najboljim premijum brendom i ukupno je zauzeo četvrto mesto, jedno mesto iza brenda sestre Hyundai Motor koji je bio treći u ukupnom plasmanu.


Kia sa prošlogodišnjeg 3. mesta skočila na 1. mesto u 2022. među svim brendovima (masovnim i premijum)


U prošlogodišnjem istraživanju Kia se plasirala na ukupno treće mesto među masovnim i premijum brendovima, dok je ove godine napredovala za dva mesta i osvojila prvo mesto.


Ove godine strožiji kriterijumi


Za potrebe studije VDS za 2022. godinu je J.D. Power u SAD-u anketirala 29.487 vlasnika 32 brenda automobila. U obzir su uzeti samo provereni kupci i zakupci novih automobila i lakih kamiona 2019. godišta koji su registrovani za ličnu upotrebu. Ovogodišnje istraživanje je uvelo nove, strožije kriterijume zbog kojih su se zabeleženi problemi povećali za 59 % u odnosu na podatke iz 2021. godine, dok se prosek PP100 sa 121 povećao na 192 boda.


PR

Slovačka policija vozi zeleno (FOTO)

Slovačka policija vozi zeleno (FOTO)

Slovačka je dobar primer svim evropskim državama, u kom smeru treba razvijati vozni park organa javnog reda. Pored Plug-in hibrida, Slovaci će dobiti novih 430 punjača za električne automobile...

Izgradnja svetle budućnosti Hirošime

Izgradnja svetle budućnosti Hirošime

Kad su Tetsuyi Matsuda pokazali toranj u Hirošimi, malo ko je mogao da zamisli šta će predsednik i izvršni direktor Hirošime Mazda napraviti od njega. Danas je toranj Orizuru u Hirošimi jedna od najznačajnijih građevina u gradu...

Kia s prodajno rekordnim polugodištem u Evropi

Kia s prodajno rekordnim polugodištem u Evropi

Po najnovijim podacima Evropskog udruženja proizvođača automobila (ACEA) Kia je u prvoj polovini 2023. u Evropi (Kia ovde ubraja zemlje članice EU, Island, Lihtenštajn, Norvešku, Švajcarsku i Ujedinjeno kraljevstvo) registrovala 304.757 vozila, što znači da je i u 2023. ostvarila rekordne rezultate...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje