AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Renault Scenic (2016) - prva fotografija

Novi Renault Scenic (2016) - prva fotografija

Pored novog Megane karavana, Renault će na međunarodnom autosalonu u Ženevi predstaviti novu generaciju modela Scenic. Internet je ovoga puta bio brži od Renaulta, tako da je prva fotografija "procurela" na mreži...

Dok se na novoj generaciji modela Megane jasno vidi dizajnerski pravac primenjen na Talismanu, dizajn nove generacija popularnog MPV modela inspirian modelom Capture. Silueta novog Scenica podseća na onu koju smo videli na konceptu R-Space, predstavljenom 2011. godine.

 

Pogledajte: Novi Renault Megane (2016) - prvi naši utisci.


Scenic i dalje ostaje pravi predstavnik MPV segmenta, ali povišeno oslanjanje ispirisano je crossover modelima. Kao i nova generacija modela Espace, svojim dizajnom, novi Scenic asocira i na crossover. Šef-dizajner Renaulta, Laurens van den Acker, ranije je izjavio da je ovaj korak bio neophodan zbog promena u preferencijama kupaca.

Osnova će biti platforma CMF, a ponuda motora biće kao u modelu Megane. Najavljeno je da će i u novoj generaciji biti dostupna verzija Grand Scenic.

 

Pogledajte: Renault otkrio novi Megane karavan - prve fotografije.


Ovo je četvrta generacija modela Scenic, koji je prvi put predstavljen 1996. godine, najpre kao Megane Scenic. Aktuelna generacija na tržištu je od 2009. godine, sa dve modernizacije. Za Renault, ovo je veoma važan model, jer Scenic spada među najprodavanije MPV modele u Evropi.


Foto: theautomobilist.fr

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Kia je na dodeli nagrada za automobil godine revije What Car? za 2024. godinu osvojila četiri nagrade, uključujući pobedu u dve glavne kategorije za Kia Sportage i Kia EV6...

123456. . .1590
Esapekka Lappi - Rally Sweden 2024
Slika nedelje