AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia sa novim zvučnim dizajnerskim pojačanjem

Kia sa novim zvučnim dizajnerskim pojačanjem

Korporacija Kia Motors objavila je da je Karim Habib postao potpredsednik i vođa Kijinog dizajnerskog centra. Habibovo imenovanje Kiji će omogućiti nastavak nadogradnje dizajna ovog brenda i njegovih modela...

Habib će od početka oktobra raditi u Kijinom dizajnerskom sedištu u južnokorejskom Namyangu.
 
Karim Habib zadužen za dizajn novih Kia vozila i usmeravanje dizajna u budućnosti  Habib, koji će biti zadužen za dizajn vozila Kia, brinuće se o odeljenjima za dizajniranje eksterijera i enterijera, kao i za boje i materijale, a pomagaće i kod određivanja buduće dizajnerske strategije i usmeravanja brenda Kia, a biće neposredno odgovoran Luku Donkervolkeu, izvršnom potpredsedniku i vođi dizajna u kompaniji Hyundai Motor Group.
 
Habib sa sobom donosi više od 20 godina iskustva u dizajniranju premijum brendova  Renomirani dizajner, koji je poznat zbog izuzetnih sposobnosti da u svom radu reflektuje identitet brenda, sa sobom donosi više od 20 godina iskustva u dizajniranju premijum automobila. Na svojoj zadnjoj funkciji kao izvršni direktor dizajna vozila Infiniti bio je zadužen za dizajn konceptnih vozila. Pre toga radio je u grupacijama BMW i Daimler. Habib, po rođenju Libanac, studirao je mašinstvo na univerzitetu McGill u Kanadi, nakon čega je svoje znanje o dizajnu prevoznih sredstava unapređivao na Art Center College of Design u Kaliforniji. Tečno govori engleski, francuski, nemački i italijanski.
 
Cilj je nastavak Kijinog uspešnog dizajna “Kia je ambiciozna marka, koja raste i odlučno nastavlja putem inovacija na području elektrifikacije i mobilnosti,” rekao je Habib. “Jako mi je drago da ću biti deo preobrazbe koja će ojačati brend Kia u automobilskoj industriji budućnosti i koja pruža puno izazova i prilika. Uzbuđen sam zbog zajedničkog rada sa Donkervolkeom, čiji rad već dugo cenim, kao i sa Kijinim dizajnerskim odeljenjem koje je kreiralo nekoliko izuzetnih vozila.”
 
“Habib će sa svojim međunarodnim poreklom i globalnim iskustvom biti veliko pojačanje za Kiju,” rekao je Donkervolke. “Veoma cenimo Karimov talenat i iskustvo. Dolazi u Kiju u ključnom trenutku kada usmeravamo marku prema mobilnosti budućnosti, a i ojačaće naše mladalačko i motivisano dizajnersko odeljenje, koje je do sada osvojilo brojne međunarodne dizajnerske nagrade.”
 
Kijino dizajnersko središte u kom su rođeni Kijini brojni globalni modeli, zaduženo je za sve vidike dizajna vozila – od samog osmišljavanja i modeliranja do stila, razvoja boja i materijala. Središte, koje se nalazi u Namyangu (J. Koreja), deluje do Kijine globalne dizajnerske mreže, koja ima regionalne dizajnerske jedinice u SAD-u i Evropi.
 
Vrhunac karijere Karima Habiba: 2017 ~ 2019: izvršni direktor za dizajn - INFINITI, Nissan Motor Company 2012 ~ 2017: vođa dizajna - BMW Automobiles, BMW Group 2011 ~ 2012: vođa dizajna eksterijera - BMW Automobiles, BMW Group 2009 ~ 2011: viši menadžer za napredni dizajn - Daimler 2007 ~ 2009: glavni dizajner naprednog dizajna - BMW Group
Media Contact: Azer Šarić, PR Manager, Kia Motors Adria Group Tel: +386-(0)1-5843-400; e-mail: as@kmag.net
 
 
2004 ~ 2007: viši dizajner (dizajn eksterijera) - BMW Group
2002 ~ 2003: dizajner eksterijera/enterijera – napredni dizajn - BMW Group
1998 ~ 2001: produktni dizajner eksterijera/enterijera, BMW Group

PR

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje