AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Srebrni jubilej - Audi A4 slavi 25. rođendan

Srebrni jubilej - Audi A4 slavi 25. rođendan

Audi slavi proizvodni jubilej u premium srednjoj klasi. Pre 25 godina sa proizvodnih linija u Ingolstadtu spušten je prvi Audi A4. Od tada, nemačka kompanija je do danas proizvela više od 7,5 miliona primeraka ovog kvalitetnog automobila...

Audi A4 do danas je ponuđen u pet generacija, a potražnja za ovim automobilom ne jenjava ni posle četvrt veka egzistencije. Sa 344.586 prodatih primeraka prošle godine u celom svetu, A4 je bio najomiljeniji model sa četiri gruga u znaku. Skoro svaki peti globalno prodati Audi dolazi iz modelske serije A4.


Audi A4 je naslednik modelske serije Audi 80 i već po pokretanju proizvodnje, 1994. godine, postavio je nove standarde. Već u prvoj kompletnoj godini u salonima, A4 je postao bestseller, sa 272.052 prodatih primeraka.


Audi A4 se u svojoj petoj generaciji na tržištu nalazi od 2015. godine, a za ovaj automobil najčešće se odlučuju kupci u Kini, Nemačkoj i USA. U 2018. godini, svaki peti prodati automobil Audi na nemačkom tržištu, bio je iz modelske serije A4.


Sa 7,5 miliona prodatih primeraka, A4 je najuspešniji model marke Audi svih vremena.


Automagazin.rs

Toyotina mreža predstavila novi Camry

Toyotina mreža predstavila novi Camry

Osmu generaciju Toyote Camry publika u Srbiji prvi put mogla je da vidi uživo na Međunarodnom salonu automobila u Beogradu, gde je izazvala veliko interesovanje i ozbiljno zapretila direktnoj konkurenciji hibridnim pogonom, izuzetno niskom potrošnjom goriva, minimalnom štetnom emisijom i visokim nivoom bezbednosti i luksuza...

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje