AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Bosch Esitronic program za servisne radionice sa novim online mogućnostima i bržim ažuriranjem

Bosch Esitronic program za servisne radionice sa novim  online mogućnostima i bržim ažuriranjem

Od 2018. godine, servisne radionice koje imaju pretplate za Bosch Esitronic program mogu paralelno koristiti online verziju programa. U smislu novih funkcija, Bosch dalje unapređuje Esitronic 2.0 Online verziju zasnovanu na povratnim informacijama brojnih korisnika...

Putem „download manager-a“, servis se sada može opredeliti za brzu instalaciju koja ne zahteva veliki memorijski prostor. U ovom slučaju, jedino ECU dijagnostika (SD) i pojedinačni katalozi rezervnih delova se čuvaju na vašem računaru. Dodatne informacije – kao što su uputstva za pronalaženje grešaka i uputstva (SIS), informacije o održavanju (M), dijagrami žičenja (P) i modul „popravke zasnovane na iskustvu – poznati kvarovi i popravke“ (TSB/EBR) se mogu koristiti online.
 
Istovremena dostupnost potrebnih informacija Koristeći opciju „brza instalacija i online upotreba“ u DDM-u, veličina preuzetog paketa može biti smanjena za 50 odsto. Ovo ne samo da čuva prostor na vašem računaru već značajno smanjuje vreme instalacije. Podaci i info tipovi za online pristup su dostupni vrlo brzo. U ovu svrhu, razvojni inženjeri Esitronic programa su optimizovali vreme učitavanja u vidu pametnih strategija skladištenja i posebno brzih servera za manje čekanja. Ovo čak omogućava korisnicima sa sporim internetom korišćenje online mogućnosti Esitronic 2.0 Online programa na vrlo prijatan način.

Kao što koriste online pretraživače, zaposleni u servisnoj radionici mogu koristiti tekstualnu pretragu u Esitronic 2.0 Online programu kako bi pristupili traženoj informaciji. Termin pretrage može uključivati specifične simptome, određene greške ili specifične komponente vozila. Čim korisnik unese prvo slovo termina za pretragu, biće mu predloženi odgovarajući termini. Kada je termin pretrage pronađen, rezultati se izlistaju u skladu sa njihovom relevantnošću i prikazani su sa kratkim opisom.

Bosch Esitronic program za servisne radionice sa novim  online mogućnostima i bržim ažuriranjem

Opcije za online upotrebu će biti dodatno proširene u toku naredne godine. Nakon toga, katalozi rezervnih delova za opremu (A), dizel (D) i elektronika (E) će takođe biti dostupne online dodatno smanjujući veličinu paketa za preuzimanje. I pored svega navedenog, kompletan Esitronic paket koji uključuje sve fajlove i programe može biti skladišten lokalno na računaru servisne radionice.
 
Čak i CAS plus program (eng. „Computer Aided Services), koji povezuje instrukcije za pronalaženje grešaka i dijagnostičke funkcije na pametan način i podržava Esitronic korisnike u njihovom svakodnevnom radu, se može u potpunosti koristiti u online modu. Ovo omogućava servisnim radionicama da uvek budu u koraku sa vremenom i najnovijiim informacijama – nezavisno od redovnih ažuriranja – pošto razvojni inženjeri Esitronic programa konstantno objavljuju ažurirane podatke. Informacije o novim vozilima, na primer, su uključene u online verziju servisnog programa samo nekoliko meseci nakon njihovog predstavljanja na tržištu.
 
Direktan pristup tehničkoj podršci putem Esitronic-a Za one korisnike koji su se pretplatili za tehničku podršku Bosch stručnjaka za servisne radionice postoji još jedna prijatna novost. U slučaju komplikovanih ili sofisticiranih problema, zaposleni u servisu mogu pritiskom na dugme u glavnom meniju Esitronic programa da postave tehnički zahtev. U tom slučaju, svi bitni podaci se automatski prosleđuju Bosch stručnjacima. Protokoli, slike i ispitne vrednosti se takođe mogu proslediti. Zaposleni u servisu dobija izveštaj i istovremeno biva obavešten o mogućim rešenjima putem telefona ili e-mail poruke.
 
Online bezbednosni sertifikati ovlašćuju Esitronic korisnike za bezbedan pristup dijagnostici FIAT vozila Od septembra 2020. godine, svi novi modeli vozila u Evropi moraju imati bezbedan pristup podacima po OBD protokolu. U ovu svrhu, proizvođači vozila trenutno razvijaju tzv. bezbednosne procedure značajno ograničavajući pristup upravljačkom sistemu vozila putem OBD utičnice. Sa ovim, samo ovlašćeni mehaničari će biti u mogućnosti da obave kompletnu dijagnostiku vozila. U tom pogledu, FCA grupa (FIAT Chrysler Automobiles) je jedan od pionira koji oprema svoja vozila ovom tehnologijom. Kako bi nastavio da obezbeđuje Esitronic korisnicima potpun dijagnostički pristup FIAT vozilima, Bosch će predstaviti rešenje na Autopromotec 2019 u Bolonji, krajem maja ove godine. U ovu svrhu, bezbednosni sertifikati su razmenjeni putem internet konekcije tokom dijagnostike vozila. Sa ovim, Esitronic korisnicima se omogućava pristup vozilu. Kao preduslov, servisne radionice koje žele da koriste ovu funkciju moraju koristiti ispitne uređaje najnovije KTS generacije – KTS 560, KTS 590, KTS 350 ili KTS 250. Pretplatnici Esitronic programa će dobijati potrebna podešavanja programa kroz redovna ažuriranja.

VIDEO:

 
 
PR

Prve fotografije nove Opel Corse (2020) sa auspuhom

Prve fotografije nove Opel Corse (2020) sa auspuhom

Pomalo neuobičajeno, Opel je premijerno prikazivanje nove generacije modela Corsa rezervisao za električnu verziju. Posle nekoliko nedelja, Opel nas je počastio fotografijama i specifikacijama nove Corse sa motorom sa unutrašnjim sagorevanjem...

Bez kamate za Toyotine modele Corolla i C-HR

Bez kamate za Toyotine modele Corolla i C-HR

Nakon lansiranja velikog broja noviteta u prvoj polovini ove godine i izuzetno zapaženog nastupa na 54. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu, gde su predstavljeni novi modeli Corolla (sa tri tipa karoserije), Camry i RAV4, Toyota Srbija pripremila je (uz dobro poznati Toyota Flex) još jednu atraktivnu ponudu finansiranja...

Lamborghini Revuelto
Slika nedelje