AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Renault Clio već osvojio nagradu za najbolji serijski automobil!

Novi Renault Clio već osvojio nagradu za najbolji serijski automobil!

Iako je tek predstavljen na Ženevskom salonu automobila, novi Clio već je osvojio prvu nagradu!

Javnost ga je odabrala kao najbolji serijski automobil predstavljen na Ženevskom salonu automobila 2019. te je osvojio nagradu koju zajednički dodeljuju Auto Plus, RTL i Turbo. To je velika nagrada za taj simbol gradskih automobila koji je osvojio većinskih 65 % glasova u borbi između osam serijskih modela predstavljenih na salonu.

 

Novi Clio okreće novu stranicu u priči započetoj 1990. Gotovo trideset godina kasnije, prodato je već 15 miliona primeraka, što ga čini najprodavanijim francuskim automobilom u svetu. U 2019. stiže peta generacija kojoj je cilj da ostane lider u segmentu. Pri tome će mu zasigurno pomoći prostrana i inovativna unutrašnjost koja uključuje najšire ekrane u segmentu opremljene sasvim novim multimedijalnim povezanim sistemom Easy Link. U mnogo čemu je predvodnik za Renault i čitav segment. Novi Clio uvodi novu hibridnu tehnologiju E-TECH i napredne sisteme za pomoć u vožnji (prvi korak ka autonomnoj vožnji).

Novi Renault Clio već osvojio nagradu za najbolji serijski automobil!

„Raduje nas što je dizajn sasvim novog Clija toliko osvojio javnost. Na prvi pogled je upečatljiva potpuna promena unutrašnjosti, posebno kad je reč o pametnom kokpitu usmerenom na tehnologiju, udobnost i prostranost za vozača i sve putnike. Novi Clio je svestran automobil čija će tehnološka rešenja još više pojednostavniti svakodnevni život naših kupaca,” izjavio je Antoine Genin, potpredsednik odeljenja za unutrašnji dizajn.


„Ovo je prva nagrada za novi Clio i sve timove koji su sarađivali na dizajnu najboljeg Clija do sada. Raduje nas što naš entuzijazam u još većoj meri dele javnost i brojni obožavatelji. To je znak potpunog poverenja u Renault i novi Clio, koji otvara put za brojne buduće povezane, električne i autonomne proizvode,” izjavio je Olivier Brosse, vodja programa za novi Clio.


PR

BMW M5 (2025)
Slika nedelje