AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

MOL i Total udružili snage

MOL i Total udružili snage

Kompanije MOL i Total potpisale su ugovor koji će putovanje po Evropi učiniti lakšim za one potrošače koji putuju zbog posla...

Ugovorom je omogućeno prihvatanje MOL kartica od strane Total-a u mreži servisnih stanica ove kompanije u Francuskoj, Belgiji, Luksemburgu, Holandiji i Nemačkoj. U isto vreme, Total-ove kartice za gorivo moći će da se koriste na MOL i Slovnaft servisnim stanicama u Mađarskoj, Rumuniji, Sloveniji i Slovačkoj.


Prvi korak je prihvatanje Total kartica za gorivo na servisnim stanicama u Mađarskoj i Rumuniji. Vlasnicima MOL Group kartica biće omogućeno njihovo korišćenje u Total-ovoj mreži u Francuskoj, Luksemburgu, Holandiji i Nemačkoj. U narednih nekoliko meseci biće moguće plaćati Total-ovim karticama u mreži servisnih stanica MOL Slovenia i Slovnaft.
Kao rezultat dogovora, karticama MOL Group omogućeno je plaćanje na skoro 7.000 servisnih stanica u Evropi. Total kartice biće prihvatane na više od od 17.000 prodajnih mesta.


„Otvaranje mogućnosti korišćenja naših kartica za gorivo u Zapadnoj Evropi je važna prekretnica, koja će nam pomoći ne samo u rastu našeg poslovanja, već će doprineti i jednom od ključnih ciljeva strategije 2030 MOL Group: postati prvi izbor naših klijenata“, rekao je Zsolt Pethő, viši potpredsednik u MOL Grupi za Downstream Commerce & Optimization.


„Ovaj ugovor ojačava našu poziciju u Istočnoj Evropi i savršeno zaokružuje našu ponudu. On predstavlja još jedan korak ka usaglašavanju naše jake pozicije na polju kartica za gorivo. Takođe, to doprinosi jednom od ključnih ciljeva Total-a - da podrži kupce u njihovom izboru i da bude njihov partner tokom putovanja”, izjavio je Benoît Luc, viši potpredsednik Marketinga i Usluga Total-a za Evropu.


O MOL Group karticama za gorivo - Кartice za gorivo MOL Grupe omogućavaju bezgotovinsko plaćanje goriva, srodnih proizvoda i usluga u širokoj prijemnoj mreži u 10 zemalja Evrope. Ovo praktično rešenje za B2B segment pojednostavljuje upravljanje voznim parkom i pomaže u smanjenju operativnih troškova, uz obezbeđivanje potpune kontrole troškova. Pored dopunjavanja goriva, MOL grupne kartice nude mogućnost plaćanja putarine u većini evropskih zemalja, kao i povrat PDV-a i akciza za kupovinu u inostranstvu.


O MOL Grupi - MOL Grupa je integrisana, međunarodna naftna i plinska kompanija sa sedištem u Budimpešti. Uz tradiciju dužu od 100 godina, prisutna je u više od 30 zemalja, a njena dinamična međunarodna radna snaga broji 26.000 ljudi. MOL ima više od 80 godina iskustva u području istraživanja i proizvodnje ugljovodonika. Proizvodne aktivnosti trenutno se odvijaju u osam, a istraživačke u 13 zemalja. Unutar integrisanog lanca snabdevanja MOL Grupe posluju četiri rafinerije i dva petrohemijska pogona u Mađarskoj, Slovačkoj i Hrvatskoj. Grupa u vlasništvu ima 2000 benzinskih stanica u devet zemalja srednje i jugoistočne Evrope.


PR

Počela proizvodnja nove Opel Corse u Saragosi

Počela proizvodnja nove Opel Corse u Saragosi

Šesta generacija Opel Corse sada silazi sa proizvodne trake u španskoj fabrici PSA Grupacije u Saragosi. Kralj Španije Felipe VI, generalni direktor PSA Grupacije Karlos Tavares (Carlos Tavares) i izvršni direktor Opela Mihael Lohšeler (Michael Lohscheller) označili su početak serijske proizvodnje Opelovog bestselera na ceremoniji sa zaposlenima i gostima.

Proizvodnja Toyote Land Cruiser premašila je 10.000.000 primeraka

Proizvodnja Toyote Land Cruiser premašila je 10.000.000 primeraka

Toyota Motor Corporation (Toyota) nedavno je objavila da je ukupna svetska prodaja svih serija2 Land Cruisera1 premašila 10 miliona vozila. Land Cruiser je najduže prodavani Toyotin automobil3. Pušten je u prodaju 1. avgusta 1951. godine, kao Toyota „Jeep BJ“ i njegova proizvodnja traje već 68 godina...

Nissan-LF Auto Centar - Uz LF finansiranje, Nissan X-TRAIL već za 1.600 evra!

Nissan-LF Auto Centar - Uz LF finansiranje, Nissan X-TRAIL već za 1.600 evra!

Ovlašćeni prodavac i serviser Nissan automobila, beogradski Nissan-LF Auto Centar, ograničenu količinu najprodavanijeg SUV-a na svetu, modela X-TRAIL u verziji 1.7D XT 4WD Tekna nudi po nikad povoljnijim uslovima: uz veliki popust, ali i sa svojim modelom finansiranja, koji omogućava da se ključevi novog vozila dobiju za samo 1.600 evra!

Citroen C3 Aircrossi novi C5 Aircross – novi Exclusuv trend

Citroen C3 Aircrossi novi C5 Aircross – novi Exclusuv trend

Citroën C3 Aircross i Novi Citroën C5 Aircross predstavljaju pravi izbor za grad, otvoreni put i za velika prostranstva. Ovi moderni i prostrani SUV modeli svojom jedinstvenom pojavom i jedinstvenim osećajem u kabini razlikuju se od svih ostalih vozila iz tog segmenta...

Kia i Aptiv zajedno do autonomne vožnje već 2022.

Kia i Aptiv zajedno do autonomne vožnje već 2022.

Prvi slučaj ravnopravnog odnosa između automobilista i tehnoloških kompanija Koncern Hyundai Motor Group (HMG), koji čine Hyundai, Kia i Hyundai Mobis, koji je dobavljač delova za prvu ugradnju u vozila Hyundai i Kia, te kompanija Aptiv obznanili su osnivanje zajedničke kompanije (joint venture) za razvoj autonomne vožnje...

BMW 5 Touring (2024)
Slika nedelje