AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Toyota C-HR Prologue - smelo postaje hrabrije

Toyota C-HR Prologue - smelo postaje hrabrije

Sajam automobila u Parizu oktobra 2014. bio je prvi nagoveštaj da Toyota priprema  lansiranje potpuno novog tipa automobila C segmenta - upravo tada je svet otkrio „Toyotu C-HR concept“...

Samo nešto više od dve godine kasnije, ovaj koncept će postati stvarnost. Modelom C-HR, Toyota je predstavila automobil koji nije bio spreman na kompromis, i nije imao bojazan da se izdvoji od drugih, baš kao i ljudi koji bi ga vozili.


Sada, 2022. godine, postavljen je novi izazov: kako Toyotu C-HR unaprediti još više? Na koji način opet podstaknuti divljenje i oduševljenje kod onih koji već poznaju i vole Toyotu C-HR zbog njene smelosti, provokativnosti i zabave koju pruža?

Toyota C-HR Prologue - smelo postaje hrabrije

Predstavljamo Toyotu C-HR Prologue. Siguran znak da će Tojota sve obećano i ostvariti. I više od toga.


Priča o evropskom nastajanju


Sadašnja generacija modela Toyota C-HR rođena je u centru ED², Toyotinom evropskom sedištu za razvoj dizajna, smeštenom u južnoj Francuskoj, odakle u novi život kreće i Toyota C-HR Prologue. Zato se ED² našao pred velikim i ambicioznim izazovom – kako nadmašiti ono što je već postignuto.

Toyota C-HR Prologue - smelo postaje hrabrije

Obećano, ispunjeno


„Naša misija bila je da kopamo duboko, da idemo dalje nego što smo ikada ranije išli. Zaista se radujemo isporuci naše nove Toyote C-HR”. Lance Scott, direktor dizajna/direktor u Toyotinom dizajnerskom razvojnom centru u Evropi (Toyota European Design Development - ED2)


Budućnost dolazi s novim pristupom


Toyota C-HR Prologue je prva – ali vrlo stvarna – vizija automobila za kojom će se na putevima širom Evrope uskoro svi okretati. Mnogo više od jednostavnog koncepta, Toyotin C-HR Prologue jasno pokazuje da Toyota ostaje verna onome što je Toyotu C-HR učinilo uspešnom. Izvanredan automobil je spreman da privuče još više pažnje.

Toyota C-HR Prologue - smelo postaje hrabrije

I dalje samo svoj… s novim kvalitetima


Jedan pogled na Toyotu C-HR Prologue pokazuje da je automobil ostao dosledan svojim korenima. Ali, očigledno je da nova generacija dobija i unapređenja.
Još uvek smeo, iako i dalje možda polarizuje mišljenja, Toyotin C-HR Prologue predstavlja prefinjen izraz hrabrosti. Provokativan kao i uvek, ali podjednako zabavan, Toyota C-HR Prologue je pravi primer nebrojenih kvaliteta koje se retko mogu naći u jednom automobilu. Veći točkovi s kraćim prepustima poboljšavaju vizuelni karakter posmatrano iz bilo kog ugla. U isto vreme, Toyota C-HR Prologue donosi više sportskog duha, uz praktičnu prostranost unutar automobila.


Precizne i prirodne linije karoserije


Toyota C-HR raskida s dosadašnjim jednostavnim linijama kako bi se naglasio fini zaokret od oštrih ka fluidnim formama. Dosledan jezik dizajna bio je usmeren na dve naizgled suprotstavljene vrednosti, čime je izgled preoblikovan, a površine zaobljene. Ovaj značajan dinamički raspon pojačava kontrast između fluidnosti i oštrih linija, stapajući ih u dizajn koji nikada ranije nije viđen. Istovremeno, prepoznatljive linije pojednostavljene su da bi se naglasila elegancija. Omogućavajući površinama da predstave prirodan pokret i ekstremnu preciznost, Toyota C-HR Prologue postaje izuzetno moderan, ali s razumljivim i humanim karakterom.

Izgled koji se pamti


HAMMERHEAD izgled prednjeg dela je rezultat 3D arhitekture postignute isprepletenim oblicima i smelim svetlosnim potpisom. Otvori prednje rešetke se smanjuju u veličini, dok su svetla uža kako bi naglasila prisustvo visoke tehnologije. Izgled prednje maske Toyote C-HR prepoznaje se po oštrom i prodornom dizajnu nalik ajkuli, ujedno nagoveštavajući spremnost da jurne napred. Ista tema nadahnuta prepletenim oblicima nastavlja se po celoj karoseriji koja obiluje dijamantskim obrisima linija koje se smenjuju i stapaju, stvarajući dva međusobno povezana oblika naglašavajući prirodu automobila.


Do sada je bila dvobojna. A sada…


Toyota C-HR Prologue stiže i s trećom bojom – to je detalj s nijansom sumpora uz osnovne metalik srebrne i reciklirane crne boje. Od samog početka, dizajniran je da se ističe u takvoj trobojnoj opciji. I ističe se.


Dvojni karakter dostupan kao Hybrid ili Plug-in Hybrid


Toyota C-HR Prologue takođe dokazuje Toyotinu posvećenost neutralnosti ugljenika, donoseći još širu ponudu elektrifikovanih verzija u najveći i najkonkurentniji segment tržišta u Evropi - C-SUV. Nova plug-in varijanta Toyote C-HR, s baterijama koje se sklapaju u Evropi, pored već dostupne hibridne verzije, dodatno će ojačati Toyotinu gamu automobila proizvedenih s brojnim tehnološkim rešenjima.


PR

 Škoda Superb (2024) zvanično predstavljena

Škoda Superb (2024) zvanično predstavljena

Četvrta generacija modela Škoda Superb temelji se na prednostima svog prethodnika, nudeći još sofisticiraniji dizajn, više prostora i udobnosti i najsavremeniju tehnologiju. S novom Škoda Superb kupci će ponovo moći da biraju između combi i hatchback verzije...

Renault Rafale E-Tech Hybrid Esprit Alpine
Slika nedelje