AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Hankook i Formula E slave početak partnerstva

Hankook i Formula E slave početak partnerstva

Od sledeće sezone, Hankook će biti novi i ekskluzivni tehnički partner i dobavljač pneumatika za ABB FIA Formula E Svetsko prvenstvo...

Na događaju u Swarovski Crystal Worlds u Austriji, Hankook je gostima i predstavnicima Formule E, kao i međunarodnim medijima, zvanično predstavio novorazvijene Hankook iON trkačke pneumatike.


Novi pneumatik je razvijen u bliskoj saradnji sa trkačkom serijom i posebno je usmerena na zadovoljavanje potreba održivosti Formule E i budućnosti e-mobilnosti, naravno, bez ugrožavanja performansi u motosportu. Skoro 30 odsto novog pneumatika, koji je posebno skrojen za treću generaciju trkačkih automobila Formule E, napravljeno je od održivih materijala. Timovi Formule E trenutno imaju pristup varijanti pneumatika koja se može koristiti u suvim i mokrim uslovima, kako bi se dodatno uštedeli resursi. Štaviše, duga izdržljivost pneumatika je još jedan pionirski korak. Nakon trkačkih vikenda, Hankook u potpunosti reciklira svaki set pneumatika kako bi se osiguralo da šampionat bude što održiviji.

Hankook i Formula E slave početak partnerstva

Ljubitelji motosporta koji će prvi put videti Hankook pneumatike u trkačkim uslovima biće na E-Pri-u u Meksiko Sitiju 14. januara 2023, gde se očekuje da će 40.000 gledalaca ispuniti tribine za ono što će biti prva trka u novoj eri Gen3.


Soo-il Lee, predsednik Hankook Tire & Technology: „Pre dobre tri godine, mi u kompaniji Hankook, smo odlučili da od sezone 2023. postanemo zvanični tehnički partner i dobavljač pneumatika za, verovatno, najprogresivnije, najmodernije i najodrživije trkačke serije na svetu. Filozofija brenda Hankook i naša strateška orijentacija ka sve održivijoj budućnosti takođe odražavaju duh i DNK Formule E. Zajedno ćemo napredovati i značajno uticati na razvoj modernog motosporta u narednim godinama.”


Generalni direktor Formule E Jamie Reigle: „Oduševljeni smo što možemo da poželimo dobrodošlicu kompaniji Hankook na ABB FIA Svetsko prvenstvo Formule E. Ponosni smo na partnerstvo sa globalnim igračem, koji je priznat kao vrhunski proizvođač pneumatika, koji živi i diše moto sport kao osnovni aspekt svoje korporativne filozofije. Ogromno iskustvo kompanije Hankook u radu sa trkačkim timovima na stazama širom sveta, njegova pionirska inovacija i posvećenost održivosti čine ga savršenim spojem za šampionat i naš novi automobil Gen3.”


PR

COTY 2023: izabrano sedam finalista

COTY 2023: izabrano sedam finalista

Evropski izbor za Car of the Year 2023 ulazi u novu fazu. Izabrano je sedam finalista, od kojih će jedan automobil poneti titulu Automobila godine. Njegovo ime ćemo znati u januaru...

Mazda nastavlja sa razvojem za budućnost

Mazda nastavlja sa razvojem za budućnost

Kompanija Mazda Motor Corporation je objavila ažuriranje Mazdinog srednjoročnog plana do 2030. U objavi je istaknuto da Mazda pozitivno reaguje na vrlo neizvesno poslovno okruženje i obnavlja svoju predanost postizanju ugljenične neutralnosti u svim svojim procesima do 2050...

BMW i5 eDrive40 (2023)
Slika nedelje