AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Evolucija Kodo dizajna – svetska premijera potpuno nove Mazde CX-60 PHEV 8. marta 2022.

Evolucija Kodo dizajna – svetska premijera potpuno nove Mazde CX-60 PHEV 8. marta 2022.

Suptilan, ali samouveren stil Mazdinog novog vodećeg modela, potpuno novog CX-60 PHEV, predstavlja najnoviji razvoj Mazdine jedinstvene dizajnerske filozofije Kodo...

Snažna ličnost CX-60 proizlazi iz njegovih lepih i prirodnih proporcija, jasno otkrivajući njegov karakter napred postavljenog motora i pogona na zadnjim točkovima.
Spoljni dizajn inspirisan je japanskim načelom estetike 'manje je više' i konceptom Ma - mirnom i dostojanstvenom lepotom praznog prostora, stvarajući automobil koji je suptilan, ali ujedno zrači samouverenim izgledom.


Gledano iz profila, snažan tok svetlosti koji dolazi s kraja krova do zadnjeg blatobrana spušta se poput snažne linije ispisane japanskim kaligrafskim kistom i postavlja automobil čvrsto na tlo.


U kombinaciji sa prednjom linijom ramena koja se otvara prema nazad, ovo stvara suptilni utisak pokreta na bočnoj strani automobila reflektujući okolinu na jedinstven, ali jednostavan način, oživljavajući tako automobil.


Stvarajući dodatni vizuelni utisak, Mazda je stvorila novu belu boju karoserije – nežno reflektujuću boju izrađenu posebno da istakne lepotu CX-60 kroz kontraste svetla i senke.


PR

Opel Experimental jasno prikazuje budućnost brenda

Opel Experimental jasno prikazuje budućnost brenda

Opel pokazuje kako će se približiti budućnosti svojim zapanjujućim novim Opel Experimental konceptom. Sa ultramodernim dizajnom eksterijera, Opel Experimental daje jasnu viziju kuda će Opel brend krenuti u narednim godinama...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje