AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia pokazala prve skice novog Sportagea

Kia pokazala prve skice novog Sportagea

Kia je danas pokazala prve skice potpuno novog Sportagea – 5. generacije najpopularnijeg sportskog terenca ovog brenda...

Sportage prvi put u svojoj 28-godišnjoj istoriji dobija isključivo evropsku varijantu
Novi Sportage koji će biti razotkriven u julu u Koreji brižljivo je napravljen kako bi postao novo merilo u svom segmentu – zbog svog naprednog dizajna eksterijera i enterijera, tehnologija povezivosti te odzivnih i štedljivih motora. U septembru će Sportage prvi put u 28-godišnjoj istoriji dobiti isključivo evropsku varijantu.


Kijina dizajnerska filozofija 'Spajanje suprotnosti' u središtu mladolikog izgleda Sportagea


Kijin novi dizajnerski jezik Spajanje suprotnosti (Opposites United), razotkriven početkom godine i dobro prihvaćen u dizajnerskoj zajednici, predstavlja srce Sportagea, jer utiče na svaki vidik njegovog izgleda i karaktera. Prve skice nakazuju odlučan, vrhunski izgled sportskog terenca koji odaje počast savršenosti i istovremenom povezivanju sa novim dizajnerskim usmerenjem ove najstarije južnokorejske marke automobila.

Kia pokazala prve skice novog Sportagea

Mišićava spoljašnjost i inovativna unutrašnjost


Novi Sportage ima mišićav stav i moćnu, ali profinjenu siluetu. Zapaženiji novi detalji su, između ostalog, oštre karakterne crte. Na prednjem delu dominira trenutno prepoznatljiv i provokativan stav, sa crnom maskom i detaljnom grafikom koja se proteže preko celog novog »lica«. Zadnji deo karakterišu mišićava ramena čije linije blago padaju do spoja sa uskim dnevnim svetlima koja obgrljuju novi Kia logo i amblem Sportage.


Skica unutrašnjosti razotkriva prema vozaču usmeren prostor, koji donosi odvažan dizajn, mekoću kvalitetnih materijala i inovativne tehnologije. U središtu je prekrasno dizajniran zakrivljeni ekran.

Kia pokazala prve skice novog Sportagea

"Sa inspiracijom nađenom u etosu na tački susreta prirode i modernosti kreirali smo novi Sportage koji svojom avanturističkom, ali savremenom spoljašnjošću, prekrasnom unutrašnjošću i sa puno dosad neviđenih detalja izaziva dizajnerske norme," rekao je Karim Habib, viši podpredsednik i vođa Kijinog globalnog dizajnerskog centra. "Sa novim Sportageom nismo hteli da napravimo tek korak napred nego smo se radije prebacili na potpuno drugačiji nivo SUV segmenta."


Više detalja o evropskoj varijanti novog Sportagea biće razotkriveno u septembru.


PR

Opel Crossland u Srbiji dostupan za isporuku odmah

Opel Crossland u Srbiji dostupan za isporuku odmah

Jasan i odvažan dizajnerski jezik, veoma fleksibilan i opremljen najsavremenijim tehnologijama – Opel Crossland je veoma popularan među kupcima. Kompaktni SUV sa Blitz amblemom postao je pravi prodajni hit od svog lansiranja 2017. Odavno je Opel Crossland probio granicu od 500.000 jedinica...

Svečano otvoren novi Citroen salon u okviru AK Kompresor

Svečano otvoren novi Citroen salon u okviru AK Kompresor

Auto kuća Kompresor, jedan od vodećih dilera i servisera automobila u Srbiji, ponosno je objavila saradnju sa renomiranim francuskim brendom automobila, Citroën. Tim povodom, otvoren je novi Citroën salon na Dorćolu, obeležavajući početak jedinstvene ponude vozila i servisa za sve ljubitelje ovog brenda...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje