AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Toyotina podrška sportistima za igre 2020

Toyotina podrška sportistima za igre 2020

Toyota Motor Corporation (Toyota), globalni partner Olimpijskih i Paraolimpijskih igara predstavila je posebnu podstranicu na svojim internet stranicama, kao znak podrške i platformu za predstavljanje priča o otprilike *240 sportista iz 43 zemlje širom sveta...

... koji se nazivaju „Globalnom ekipom Toyotinih sportista“ jer otelotvoruju duh „izazova“ i „neprestanog poboljšanja“ pokušavajući da se kvalifikuju za Olimpijske i Paraolimpijske igre u Tokiju 2020.

Ova posebna internet stranica za sportiste predstavlja njihove priče kao „Globalne ekipe Toyotinih sportista“ na njihovom putu ka učestvovanju u Tokiju 2020. Stranice sportista će se osvežavati kako se Igre budu približavale, vestima o tome ko je uspeo da se kvalifikuje za nastup u Tokiju 2020, dok se sportisti vesele takmičenju u svom najboljem izdanju na svetskoj pozornici.

Ova nova stranica prenosi i Toyotinu globalnu korporativnu inicijativu „Start Your Impossible“ (Započni svoje nemoguće), što je poruka u kojoj je sadržana Toyotina snažna želja za prepoznavanjem i pomoći u izazovima s kojima se svi susrećemo, uključujući izazove koji stoje pred automobilskom industrijom u ovom razdoblju neviđeno brzih promena. Sport i način na koji sportisti pred sebe postavljaju izazove kako bi postali bolji i ostvarili svoje ciljeve, nadahnjuju i pokazuju put prema boljem društvu. Pomažući u stvaranju otvorenijeg i inkluzivnijeg društva koje omogućava ljudima da preispituju svoje potencijale, Toyota isto tako želi da doprinese poboljšanju i napretku svakodnevnog života ljudi i društva u celini.
 (*Broj sportista na dan 22. avgusta 2019.)
 
„Globalna ekipa Toyotinih sportista“ se ne sastoji samo od sportista, već su tu i Toyotini zaposleni, ali uključuje sportiste koji su odabrani iz svojih zemalja jer dele Toyotine filozofije i vrednosti, kao što su „izazov“, „neprestano poboljšanje“, „iskrenost“, „timski rad“, „skromnost i zahvalnost“, „odgovornost i iskrenost“ i drugo. Ovi sportisti pretvaraju „Započni svoje nemoguće“ u delo, kada se takmiče u svojim sportovima, prikazuju hrabrost i nadahnjuju sve Toyotine aktere, počevši od naših zaposlenih. Pored podrške koju Toyota pruža sportistima kao poslodavac, naša kompanija nudi podršku i u razvoju opreme, kao sponzor, kao i na niz drugih načina.
 
Istorija Toyotine uključenosti u sport počela je još u trenutku osnivanja Toyota Motor Corporation 1937. godine, kada je osnovan prvi sportski klub naše kompanije, atletski klub. Od tada Toyota se kreće zajedno sa sportom. Timski rad i lični napredak koji se stvaraju kroz sport su iskustva koja proživljavaju ne samo sami sportisti, nego oni daju snagu onima, uključujući Toyotine zaposlene, koji za njih navijaju i podržavaju ih.

Toyotina podrška sportistima za igre 2020

Akio Toyoda, predsednik Toyote, istakao je razloge zbog kojih je osnivač Kiichiro Toyoda stvorio sportsko odeljenje:

„Da bi stvari bile još bolje moramo imati mentalitet „nema predaje“. Dok se borimo za nešto drugo, nešto što nismo mi sami, kao što su naši saradnici, shvatamo da to radimo „za ekipu“, nešto što se ogleda u našim višestrukim pokušajima da stvaramo sve bolje automobile”.

Godine 2011. sport je pružio Toyoti osećaj nade i ohrabrenja, osećaj „nema predaje“. Tokom te godine „Veliki zemljotres u istočnom Japanu“ udario je početkom godine, a kasnije te godine poplave na Tajlandu su prouzrokovale prekid lanca dostave zbog čega je proizvodnja bila prekinuta. Akio Toyoda je otišao da vidi situaciju te je, dok je bio tamo, primio iz Japana vesti o ženskoj ekipi kompanije u softbolu. Ekipa je bila usred finalnog meča za titulu. Prva vest je govorila da je ekipa imala izjednačeni rezultat, 0-0, te je u produžetku prepustila dva boda protivnicama. Međutim, ekipa se podigla i uspela da preokrene rezultat pobedivši s dva boda prednosti.

Komentarišući svežije informacije o čudesnoj pobedi Toyoda je rekao: „Ova vest je došla u trenutku kada se kao kompanija suočavamo s izazovima koji su posledica velikog zemljotresa u istočnom Japanu i poplava na Tajlandu, pa je pobeda ekipe u sofbolu donela toliko potrebno ohrabrenje”.

Zbog ovog iskustva i brojnih drugih, Toyota želi da podeli lepotu sporta sa što većim brojem ljudi.
 
Sportisti koji se takmiče na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama su stvarne zvezde. Kako bi im pomogla da sijaju što sjajnije, Toyota će, kao olimpijski partner (TOP), podržavati Igre osiguravajući tehnologiju i usluge kao što su pionirska vozila za mobilnost, roboti koji podržavaju mobilnost i korištenje Toyotinog sistema proizvodnje (Toyota Production System). Toyota se nada da deli strast prema sportu sa svim njegovim akterima, uključujući i svoje kupce.
 
Povrh novopridodane stranice za sportiste, Toyota već ima celi niz stranica posvećenih sportu, sportistima i mobilnosti:

1) Toyota Olympic, Paralympic and Sports website
- Sadrži informacije o Toyoti i sportu, uključujući i Olimpijske i Paraolimpijske igre
2) Stranice sportista – predstavljamo ih ovom prilikom
-Stranice koje predstavljaju svakog od oko 240 članova „Globalne ekipe Toyotinih sportista“ (počevši od 22. avgusta 2019.)
3) Athlete stories
-Blogovi iz odabranih razgovora sa sportistima koji su usredsređeni na duh izazova
4)  Mobility for All
-Stranica koja deli filozofije i priče iz kampanje „Započnite svoje nemoguće“, uz sveobuhvatan sadržaj, uključujući novopredstavljeni film “Para Tech,” reportažu o osmorostrukoj zlatnoj paraolimpijki Andrei Eskau i Toyotinim inženjerima koji su pomerali granice mogućeg u biciklizmu za osobe s invaliditetom, koristeći Toyotino iskustvo u auto-sportu

PR

Potpuno nova Toyota Yaris (2020) - prve zvanične fotografije i info

Potpuno nova Toyota Yaris (2020) - prve zvanične fotografije i info

Potpuno nova Toyota Yaris kreirana je da odgovori na sve veće izazove svakodnevnog gradskog života i sve veće zahteve današnjih kupaca kompaktnih automobila. Od gradskog vozila očekuje se da pruži i stil i praktičnost, da bude jednostavan za parkiranje, okretan u gradu, a opet udoban na dužim putovanjima...

Star Experience: Doživljaj iznad vaših očekivanja

Star Experience: Doživljaj iznad vaših očekivanja

Mercedes-Benz se u okviru evropske turneje Star Expirience Roadshow zaustavio u Srbiji, na stazi Nacionalne vozačke akademije (NAVAK). NA događaju pod sloganom "Doživljaj iznad vaših očekivanja", Mercedes-Benz je klijentima i novinarima iz Srbije omogućio da isprobaju najnovije proizvode i tehnologije sa zvezdom u znaku...

Kia dobija plug-in hibride XCeed i Ceed Sportswagon

Kia dobija plug-in hibride XCeed i Ceed Sportswagon

Kia Motors je sa razvojem plug-in hibrida za varijante XCeed i Ceed Sportswagon učinila još jedan korak na svom putu elektrifikacije. Nove varijante sa niskim emisijama štetnih gasova, koje će biti lansirane početkom iduće godine, predstavljaju Kijine prve električne modele u segmentu kompaktnih porodičnih vozila...

Esapekka Lappi - Rally Sweden 2024
Slika nedelje