AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Mondeo spreman za Ženevu

Novi Mondeo spreman za Ženevu

U Ženevi će početkom sledećeg meseca biti predstavljen Ford Mondeo nove generacije, koji će svojim specifičnim dizajnom, nastaviti filozofiju "kinetičkog dizajna", koja se pokazala veoma uspešnom na evropskom tržištu. Podsetimo, titulu Evropskog automobila godine 2007. odneo je Ford S-Max, tipičan predstavnk ere "kinetičkog dizajna"...

Novi Mondeo spreman za Ženevu

U ponudi će biti tri karoserijske izvedbe: četvorovratna limuzina, izvedba sa petora vrata i karavan Estate. Za svaku izvedbu biće dostupna četiri paketa opreme: Edge, Zetec, Ghia, a vrh ponude je Titanium X. Najjači aduti novog Mondea, pored dizajna, biće dugačak popis standardne opreme. U opremu za sve modele spadaju ESP, Easyfuel rezervoar goriva bez čepa, klima uređaj, putni kompjuter, MP3 Player, alarm, keyless, odnosno hands-free sistem otključavanja i paljenja bez ključa. O ponudi agregata i cena novog Mondea, pisaćemo uskoro. Goran Saric - Automagazin

Ford investira 675 miliona eura u Rumuniju

Ford investira 675 miliona eura u Rumuniju

Ford Motor kompanija planira razvoj fabrike u Krajovi, u Rumuniji, u jedno od najvažnijih postrojenja koja pružaju podršku zahtevima proizvodnje vozila i motora Forda u Evropi, saopštila je juče kompanija.
Nove nagrade za Land Rover Discovery 3

Nove nagrade za Land Rover Discovery 3

Land Rover Discovery 3, jedno od najviše nagrađivanih vozila sa 4x4 pogonom je dobio još jednu nagradu za najbolji „vučni automobil od preko 1900kg“ na dodeli nagrada za 2007. godinu Practical Caravan, What Car? i Camping & Caravanning Club Towcar awards 2007.
Grand Motors - Ford Mondeo, letnja ponuda

Grand Motors - Ford Mondeo, letnja ponuda

Kompanija Grand Motors, generalni uvoznik Forda, organizuje letnju promotivnu prodaju novog Ford Mondea. Potencijalnim kupcima, zainteresovanim za novog Ford Mondea, Grand Motors, u saradnji sa višegodišnjim partnerima S-Leasingom i Wiener Stadische osiguranjem, nudi atraktivne uslove finansiranja: fiksnu kamatu tokom celog trajanja lizinga, najniže stope na premiju osiguranja i brzo odobravanje lizing aranžmana.
Ford zabeležio rast prodaje u prvom polugodištu

Ford zabeležio rast prodaje u prvom polugodištu

Zahvaljujući jakim performansama cele game, Ford je u prvoj polovini 2007. ostvario porast prodaje za 4,6 %, i dostigao cifru od 952,500 jedinica, što predstavlja tržišno učešće od 8,9 %. Na preko 20 glavnih tržišta Evrope, Ford je prodao 169,000 vozila u junu, što predstavlja porast prodaje od 1,2 %, i porast tržišnog udela od 8,4%.
Mercedes Bluetec u Evropi već ove godine

Mercedes Bluetec u Evropi već ove godine

Iako je prvo bilo objavljeno da će kompanija Mercedes Bluetec tehnologiju lansirati na evropsko tržište tek sledeće godine, nedavno je došlo do promene odluke i Bluetec tehnlogoja stiže u Evropu več krajem tekuće godine. Šta je to Bluetec?
Mazda proizvela 40 miliona automobila !

Mazda proizvela 40 miliona automobila !

Posle 75 godina i 9 meseci postojanja, Mazda Motor Corporation danas slavi prelazak magične granice od 40 miliona proizvedenih automobila u svojoj istoriji. Predsednik kompanije Mazda, Hisakazu Imaki, prisustvovao je spuštanju sa trake nove Mazde 2, koja ima tu čast da bude 40.000.000. automobil u istoriji Mazde...
Hyundai razvija novi coupe

Hyundai razvija novi coupe

Kompanija Hyndai razvija novi kupe sa pogonom na zadnej točkove. Još uvek ne znamo da li će novi model naslediti aktuelni Hyundai Coupe, ili će to biti novorazvijeni samostalni model. Pred nama su prve špijunske fotografije.
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje