AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

British Motors uspešan u 2019. godini - u susret novoj Defender godini

British Motors uspešan u 2019. godini - u susret novoj Defender godini

Kompanija British Motors, generalni uvoznik Jaguar i Land Rovera za Srbiju i Crnu Goru, je u godini koja se bliži kraju, ostvarila zacrtane prodajne planove i uspešno realizovala nove projekte...

Prodajni rezultat je premašio prošlogodišnji, sa prodatih 405 vozila.  U prvoj polovini godine lansirana je nova generacija Range Rovera Evoque kao i Jaguar I-PACE, a u drugoj novi Land Rover Discovery Sport, najmanji predstavnik Land Rover game.  Prodajni rezultati su ostvareni sa značajnim udelom flotne prodaje, čiji je rast u ovoj godini bio jedan od glavnih ciljeva kompanije. Za razliku od prošle godine, udeo Jaguar modela je porastao na 35%, dok Land Rover modeli čine 65 %  prodaje.  Ovakav raspodela udela predstavlja najbolju praksu u Evropi, odmah posle tržišta Ujedinjenog Kraljevstva. Takođe,  modeli JLR ukupno imaju blizu 15% udela u premium tržištu Srbije, što takođe posle UK predstavlja jednu od najboljih poslovnih praksi u Evropi, sa liderskom pozicijom u segmentu gornje srednje i visoke klase SUV vozila.  Upravo sa porastom prodaje Jagura modela, najprodavaniji model sveukupno je Jaguar E-PACE, sa 75 vozila isporučenih krajnjim kupcima. U budućnosti planiramo i širenje mreže sa ciljem dostupnosti našim klijentima.

Jaguar je na više načina obeležio ovu automobilsku poslovnu godinu, kako u Srbiji, tako i u svetu.  Prvi potpuno električni Jaguar, model I-PACE, osvojilo je sve relevantne nagrade u Evropi i svetu, brojem više od 60 nagrada u ovoj kalendarskoj godini i postao prvi Jaguar ovenčan sa ovim nagradama. Takođe, to je i prvi električni automobil koga su automobilski novinari širom sveta proglasili najboljim automobilom.  British Motors je izložio Jaguar I-PACE na ovogodišnjem Međunarodnom salonu automobila u Beogradu, i odmah nakon toga,  obezbedio uslove za isporuke ovog modela i kupcima u Srbiji.  Do danas, u Srbiji je isporučeno 10 novih Jaguara I-PACE, što je više nego sjajan razultat.  British Motors će posvećeno raditi na razvijanju infrastrukture za električna vozila, sa još većim fokusom na zadovoljstvo i brigu o svim svojim korisnicima.

U 2020.oj se planira lansiranje potpuno novog Land Rover DEFENDER-a, globalne ikone, nezaustavljivog  terenca već više od 70 godina.  Nova generacija Land Rover Defendera predstavljena je na ovogodišnjem salonu automobila u Frankfurtu.  Novi DEFENDER je zadržao sve potvrđene terenske karakteristike svojih prethodnika, ali je u isto vreme luksuzan, moćan i atraktivan.  

Novi DEFENDER će biti predstavljen na sajamskoj manifestaciji BG Car Show.

PR

Novi Isuzu midibusi za Autoprevoz Čačak

Novi Isuzu midibusi za Autoprevoz Čačak

Uspešnu poslovnu 2019. godinu Sejari Beograd doo, zastupnik, uvoznik, prodavac i serviser nekoliko renomiranih proizvođača komercijalnih vozila i opreme, prigodno je završio isporukom šest novih midibusa za svog lojalnog kupca – Autoprevoz Čačak...

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje