AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi BMW iX stigao u Srbiju

Novi BMW iX stigao u Srbiju

Dugoočekivani BMW iX danas je premijerno predstavljen u novootvorenom „THE BMW Store“ inovativnom konceptu u TC Galerija...

Reč je o prvom BMW X modelu koji je potuno električan, a čiji domet doseže čak 630km za xDrive50 verziju, odnosno 425km za xDrive40 verziju (po WLTP standardu).


Izdržljivi BMW iX poseduje pogon na sva četiri točka na oba modela koji imaju 523 (xDrive50), odnosno 326 konjskih snaga (xDrive40) u zavisnosti od verzije. Futuristički eksterijer i pažljivo kreiran moderni enterijer sa avangardnim infotejmentom zajedno donose mnoštvo inovacija sublimiranih u ovom SUV modelu.

Novi BMW iX stigao u Srbiju

Struktura karoserije, dizajnerski pristup i karakterističan sistem oslanjanja BMW iX-a savršen su spoj koji obezbeđuje izvanredan stepen udobnosti u vožnji sa sportskim karakteristikama.


Ljubiteljima luksuza i elegantnog inženjerskog pristupa pažnju će odmah privući brojni detalji ukombinovani sa Crafted Clarity brušenim staklom, ali i nesvakidašnji šestougaoni volan koji pruža jedinstveno iskustvo tokom upravljanja vozilom.

Novi BMW iX stigao u Srbiju

Litijum jonske baterije u BMW iX-u imaju sistem grejanja i hlađenja koji povećava njihovu efikasnost i zavisnosti od modela, kapaciteta 76/112 kWh. Takođe, one poseduju i garanaciju od 8 godina, odnosno pređenih 160.000km.


Moguće ih je puniti na razne načine: od kućne uticnice do DC punjaca, a model xDrive50 podrzava i snagu punjenja do 200kW, kada je potrebno oko 40 minuta da se baterija napuni od 10 do 80 odsto.

Novi BMW iX stigao u Srbiju

Među pojedinostima koje izdvajaju ovaj model su i 4D Bowers & Wilkinis Diamond ozvučenje sa zvučnicima intergisanim u prednja sedišta - u naslonima za glavu su visokotonci, dok su u donjem delu generatori vibracija koji pojačavaju utisak niskih tonova i stvaraju bolji užitak.


BMW iX poseduje sistem za automatsko kočenje koji je najnapredniji među BMW modelima, te prepoznaje saobraćaj prilikom skretanja levo, kao i bicikliste i pešake tokom skretanja desno. Ukupno pet kamera, pet radarskih i 12 ultrazvučnih senzora kontrolišu situaciju oko vozila.

Novi BMW iX stigao u Srbiju

Za proizvodnju BMW iX-a u pogonu BMW Group u Dingolfingu koristi se isključivo zelena energija, dok je upotreba sirovina strogo kontrolisana, a udeo prirodnih i recikliranih materijala je visok.


Veliki procenat sekundarnog aluminijuma iznova upotrebljene plastike takođe doprinosi proizvodnji modela sa oznakom BMW iX kojom se štede prirodni resursi.

Novi BMW iX stigao u Srbiju

U enterijeru se koristi drvo sa FSC zlatnim sertifikatom, dok je koža tonirana ekstraktima lišća masline. Među sirovinama korišćenim za podne obloge i prostirke upotrebljene su čak i reciklirane ribarske mreže.


BMW iX od danas je dostupan i za domaće kupce po početnoj ceni od 80.000 evra za BMW iX xDrive40 verziju (u standardnoj opremi), odnosno 101.430 evra za BMW iX xDrive50 model (u standardnoj opremi).


PR

Opel Crossland u Srbiji dostupan za isporuku odmah

Opel Crossland u Srbiji dostupan za isporuku odmah

Jasan i odvažan dizajnerski jezik, veoma fleksibilan i opremljen najsavremenijim tehnologijama – Opel Crossland je veoma popularan među kupcima. Kompaktni SUV sa Blitz amblemom postao je pravi prodajni hit od svog lansiranja 2017. Odavno je Opel Crossland probio granicu od 500.000 jedinica...

Svečano otvoren novi Citroen salon u okviru AK Kompresor

Svečano otvoren novi Citroen salon u okviru AK Kompresor

Auto kuća Kompresor, jedan od vodećih dilera i servisera automobila u Srbiji, ponosno je objavila saradnju sa renomiranim francuskim brendom automobila, Citroën. Tim povodom, otvoren je novi Citroën salon na Dorćolu, obeležavajući početak jedinstvene ponude vozila i servisa za sve ljubitelje ovog brenda...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje