AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

DDOR BG CAR SHOW 07 - Lepota, snaga i strasti na jednom mestu

DDOR BG CAR SHOW 07 - Lepota, snaga i strasti na jednom mestu

Dve po svemu jedinstvenе i ekskluzivnе sajamskе manifestacijе - Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 07 i 14. Sajam motocikala MOTOPASSION - najznačajniji godišnji regionalni događaj u sektoru auto i moto industrije, startuju na Beogradskom sajmu 19. marta i trajaće sve do 25. marta 2020. godine...

Pod sloganom "Lepi spolja, snažni iznutra", ovogodišnji Sajam automobila održava se u specifičnim međunarodnim i unutrašnjim tržišnim i koncepcijskim okolnostima. U isto vreme, dok se neki evropski sajmovi automobila (Frankfurt, Pariz, Zagreb...), iz različitih razloga, ili potpuno (samo)ukidaju, ili radikalno redukuju izložbene kapacitete i tome prilagođavaju dugogodišnje sajamske koncepte, DDOR BG Car Show potvrđuje postojanost relativno merljivu sa nekim  sajmovima na Dalekom istoku.

Sa druge strane, unutrašnje tržište ukazuje organizatorima na činjenicu da je tokom 2019. godine prodato 11 posto više novih putničkih i lakih komercijalnih vozila nego 2018 (dobrim delom zahvaljujući i Salonu automobila 2019). I u svim ostalim kategorijama (od kamiona do motocikala) prodaja je bila bolja nego prethodne godine.
 
U takvom kontekstu, prema trenutnom stanju najava, koje su prevazišle optimitička očekivanja organizatora, na piste najvećih hala Beogradskog sajma, ali i na celokupni raspoloživi izložbeni prostor, ateriraće više od 300 izlagača iz tridesetak zemalja, koji će predstaviti više od 35 automobilskih i 12 brendova lakih dostavnih vozila (dva više nego prethodne godine).

Motopassion 2020, koji se ove godine održava pod sloganom "Sve tvoje strasti na jednom mestu", takođe je u ekspanziji - ugostiće više od 40 brendova motocikala, ATV i ostalih motornih vozila (pet više nego lani).

Distributeri i uvoznici automobila će svoje brendove uobičajeno predstaviti u halama 1, 3 i 4 Beogradskog sajma. Izložba lakih komercijalnih vozila biće smeštena u hali 4 i na otvorenom prostoru, a izložba Motopassion planirana je u hali 2, nivo C, ali će se zbog nedostatka prostora sektor moto-opreme proširiti i na nivo A. Prema najavama, posebna pažnja biće poklonjena električnim vozilima, motociklima i biciklima, te edukaciji o bezbednoj vožnji motocikala.
 
Već se podrazumeva da najveće interesovanje ljubitelja brze, sigurne i udobne vožnje, svetskog dizajna i inovativnih, pre svega čistih tehnologija u auto i moto industriji privlače iznenađenja u premium segmentu. Sinonimi za luksuz, koje će predvoditi Mercedes-Benz, Audi, BMW, Land Rover i Jaguar, okupiće se u hali 3 Beogradskog sajma i udruženim snagama fascinirati automobilske fanove I najplatežnije kupce. Pogotovo s obzirom na činjenicu da se Ženevski salon automobila, koji je potencijalni izvor najsvežijih iznenađenja u ovom segmentu, završava samo nekoliko dana pre početka sajma DDOR BG CAR SHOW 07.
 
Jedan od ključnih ciljeva organizatora je povećanje broja prodatih novih vozila, što iz bezbednosnih što iz više nego aktuelnih ekoloških razloga. U tom smislu finansijske i osiguravajuće kuće ponudiće svoje aranžmane i pogodnosti. Očekuje se da najzadovoljniji ponudom budu neki subvencionisani kupci (npr. taksisti), potom zainteresovani za modele sa alternativnim pogonima (hibridni, električni), kao i kupci sve češćih i popularnijih malih gradskih električnih automobila za razne potrebe (hoteli, dostava, komunalne službe).

U okviru sajamske ponude putničkih automobila i motocikala, a reagujući na zahteve tržišta, organizatori su posebno apostrofirali segment prateće industrije, koja postaje sve značajniji deo sveukupne sajamske postavke, a zauzeće hale 1A, 3A, 2B i deo hale 2A.

Ponuda automobila, lakih privrednih vozila, motocikala, garažno-servisne opreme, rezervnih delova, proizvoda prateće automobilske industrije, tjuning opreme, biće upotpunjena ponudom finansijskih institucija, osiguravajućih društava, strukovnih organizacija, klubova, udruženja... Posetiocima će biti na raspolaganju i brojni edukativni i zabavni sadržaji, takmičarske aktivnosti, test vožnje, nagradne igre, što će posetu sajmovima učiniti ne samo informativnom, poučnom i korisnom nego i zabavnom.

DDOR BG CAR SHOW i MOTOPASSION prate i brojne manifestacije koje sajamski "auto-moto ugođaj" čine potpunim. Tako će već u predsajamskom periodu biti organizovan "Press slalom Srbija 2020", a tokom sajma slede proglašenje "Automobila godine", proglašenje "Najboljih u auto industriji" i "Eko auta 2020. u Srbiji", te neizostavni izbor za "Miss DDOR BG Car Show i Motopassion", a podrazumeva se i smotra i parada oldtajmera "Memorijal princa Tomislava Karađorđevića".

Sajmovi su organizovani u saradnji sa Srpskom asocijacijom uvoznika vozila i delova, generalnim sponzorom kompanijom DDOR iz Novog Sada, te mediјskim sponzorom SAT Media Group.

Cena pojedinačne ulaznice је 400 dinara, grupnе 300 dinara, grupne za đake i studente 200 dinara, a sajamski parking se plaća 150 dinara po započetom satu.

Poseban sajamski poklon vernim posetiocima je Family day ("Porodični dan") 24. marta, kada će biti omogućena porodična poseta po privilegovanoj ceni ulaznice od 700 dinara, koja važi za decu do 16 godina starosti u pratnji roditelja.

Radno vreme sajmova biće od 10 do 20 časova (poslednjeg dana sajmova - od 10 do 19 časova).

PR

Lada prkosi korona virusu

Lada prkosi korona virusu

Najveći ruski proizvođač automobila ignoriše pandemiju COVID-19. Proizvodni pogon firme AvtoVAZ u mestu Toljati radi punom parom, i to uprkos činjenici da su u fabrici već zabeležena dva slučaja zaraze...

Opel Combo Life N1 - pouzdan partner za posao i porodicu

Opel Combo Life N1 - pouzdan partner za posao i porodicu

Čvrst, ultra praktičan i super prilagodljiv, Combo Life N1 sa lakoćom prevozi ljude i teret. Sa naprednim bezbednosnim sistemima i ekonomičnim motorima, Combo Life je podigao lestvicu tehničkih ambicija u ovom segmentu, a sada je dostupan u varijanti dostavnog vozila  sa oznakom N1 po ceni od 14.630 evra bez PDV-a...

Nova Škoda Octavia - Prostranija i sa mnogo više mogućnosti za povezivanje

Nova Škoda Octavia - Prostranija i sa mnogo više mogućnosti za povezivanje

Još bolja, prostranija, bezbednija, sa više mogućnosti za povezivanje i još emotivnija: lansiranjem četvrte generacije najprodavanijeg modela, Škoda je osvojila nove dimenzije. Srce i motor brenda Škoda je sada duže i šire od svog prethodnika, ima čak i veći prtljažni prostor i još je emotivniji zahvaljujući novom Škoda dizajnerskom jeziku...

Ko je najbrži vozač GR Supre?

Ko je najbrži vozač GR Supre?

TOYOTA GAZOO Racing (TGR) objavio je raspored takmičenja za GR Supra GT Cup 2020, najpopularnije svetsko takmičenje u okviru serije “Gran Turismo SPORT” za PlayStation®4*1(PS4®)...

BMW M5 (2025)
Slika nedelje