AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Hvala i zbogom Frankfurt! Neverovatno - kraj za autosalon IAA u Frankfurtu

Hvala i zbogom Frankfurt! Neverovatno - kraj za autosalon IAA u Frankfurtu

Jedna od najrenomiranijih automobilskih izložbi na svetu, posle 70 godina odlazi u istoriju. Zbog sve manje popularnosti autosalona, salon u Frankfurtu više se neće održavati. Njegovu ulogu preuzeće jedan drugi nemački grad...

Međunarodni autosalon u Frankfurtu održavao se svake neparne godine. 2021. godine, u Frankfurtu na Majni neće se održati. To dolazi posle konstantnog pada popularnosti autosalona, jer su najpre svoje aktivnosti otakazivale automobilske kompanije, a kao posledicu smo imali sve manje posetilaca.

Nastup na IAA nisu prijavile japanske kompanije Nissan, Mazda, Subaru, Suzuki, Toyota, Lexus i Infiniti. Usledilo je otkazivanje američkih marki Jeep i Cadillac, francuski Renault, Citroen, Peugeot i DS, italijanski Fiat, Alfa Romeo i Ferrari, a nisu bili zainteresovani ni južnokorejska Kia i SsangYong. Apstinirale su i Dacia, švedski Volvo kao i britanski proizvođači Rolls-Royce i Aston Martin.

Tamo gde nema izlagača, nema ni posetilaca. 2015. godine, IAA posetilo je skoro milion ljudi, dve godine kasnije oko 800.000, a prošle godine svega 560.000 ljudi. Nemačka automobilska asocijacija VDA, koja je i organizator ove izložbe, objavila je da se sledeće izdanje nekada najvećeg salona automobila, koje je zakazano za 2021. godinu, otkazuje.

Međutim, VDA ne planira potpuno da se preda. Autosalon će biti održan, ali ne u Frankfurtu, i ne u obliku koji u kojem je do sada bio organizovan. Ugovor između nemačkog udruženja automobiske industrije i izložbenog centra je istekao, tako da VDA traži novi grad. Kao moguća alternativa za sledeći IAA navode se Berlin, Hamburg i Minhen. Prema tvrdnjama VDA, ovi gradovi su ponudili kreativnije ideje, od kojih je teško izabrati najbolju. Novo mesto održavanja IAA znaćemo za nekoliko nedelja.

Da li će promena grada privući proizvođače, ostaje nam da vidimo. Čini se, da su proizvođači automobila svoj marketing usmerili u virtuelno okruženje. Sa sličnim problemima se suočavaju i drugi svetski autosaloni, kao oni u Frankfurtu ili u Ženevi.

VIDEO:


Automagazin.rs

Nova E-Klasa: Inteligencija postaje uzbudljiva

Nova E-Klasa: Inteligencija postaje uzbudljiva

Automobilska inteligencija sada postaje uzbudljiva i dinamična: E-Klasa Limuzina i Karavan prvi su predstavnici detaljno osvežene serije. Oba modela će stići u salone evropskih dilerstava na leto 2020.godine. Verzija limuzine za dugim među-osovinskim rastojanjem (Kina), kao i coupé i kabriolet verzija, uslediće nakon toga.

DDOR BG CAR SHOW 07 - Lepota, snaga i strasti na jednom mestu

DDOR BG CAR SHOW 07 - Lepota, snaga i strasti na jednom mestu

Dve po svemu jedinstvenе i ekskluzivnе sajamskе manifestacijе - Sajam automobila DDOR BG CAR SHOW 07 i 14. Sajam motocikala MOTOPASSION - najznačajniji godišnji regionalni događaj u sektoru auto i moto industrije, startuju na Beogradskom sajmu 19. marta i trajaće sve do 25. marta 2020. godine...

Akcijska ponuda za BMW X1 i BMW X2

Akcijska ponuda za BMW X1 i BMW X2

BMW X1 i X2 su pravi predstavnici BMW game koji će vas impresionirati svojim izgledom i svakim detaljem. U enterijeru, elegancija i prostranost odgovaraju svestranosti u svakom smislu, dok ih inovativne BMW tehnologije i izuzetna upravljivost izdvajaju od ostalih predstavnika iz njihove klase...

Stigao je novi Nissan Juke (FOTO)

Stigao je novi Nissan Juke (FOTO)

Revolucionarni JUKE prvi put je predstavljen pre deset godina, a dosad je širom sveta prodato 1,5 miliona primeraka, te je stvorio novi segment kompaktnih crossover SUV vozila koji od tad uključuje sve više vozila te vrste...

Renault Symbioz
Slika nedelje