AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Citroën priprema novi model - biće to serijski SUV Wild Rubis?

Citroën priprema novi model - biće to serijski SUV Wild Rubis?

Citroën nas poziva na autosalon u Pekingu, gde će predstaviti najnovijeg člana porodice DS. Francuska kompanija informacije o svom novom modelu drži u tajnosti, a u javnost je pustila samo jednu fotografiju. Čini se, da će serija DS dobiti svoj prvi SUV...

Pogledajte vest: Novi Citroën Jumper je tu - prva fotografija.

 

Na fotografiji možemo videti samo zadnje svetlo i deo vrata prtljažnika. Na osnovu toga, možemo zaključiti da će za nekoliko dana u Pekingu biti predstavljena serijska verzija modela Wild Rubis. Predstavljanje finalne verzije francuskog SUV modela iz serije DS potvrđuje najave iz prošlosti.

Planirani SUV tehnički će se oslanjati na koncept Wild Rubis, koji je dugačak 4,7 metara, širok 1,95 metara i visok 1,59 m, sa međuosovinskim rastojanjem od 2,9 metara. Ispod "lima" francuskog koncepta krije se modifikovan aplatforma modela DS5.

Zanimvljive debate se vode oko imena novog modela. Najčešće se koristi oznaka DSX7, a spekuliše se o imenu DSX. Novi SUV, kao i model DS5LS primarno namenjen za tržište Kine.

Ovogodišnje izdanje autosalona u Pekingu počinje 20. aprila, a trajaće do 29. aprila.

Automagazin.rs

Putevi Srbije - Sprskim tagom i kroz Crnu Goru

Putevi Srbije - Sprskim tagom i kroz Crnu Goru

JP „Putevi Srbije" obaveštava javnost da svi postojeći korisnici srpskih tagova kao i oni koji kupe nov srpski tag, od sutra 05.06.2024. godine, mogu da nakon izvršene prekonfiguracije, odnosno registracije na TOLL4ALL platformu, plaćaju putarinu na autoputevima u Crnoj Gori (autoput Podgorica –Kolašin i tunel Sozina)...

123456. . .1599
Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje