AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kružne trke, AMSS Kraljevo – Najava trke

Kružne trke, AMSS Kraljevo – Najava trke

Narednog vikenda u Kraljevu, u organizaciji Auto Moto Saveza Srbije, vozi se peta trka Šampionata Srbije na kružnim stazama. Popularni Beranovac po drugi put je domaćin vozačima najbrojnije domaće auto discipline, a kako se kraj Šampionata neumitno bliži, borbe za titule ulaze u završnu fazu.

Kružne trke, AMSS Kraljevo – Najava trke

Najzanimljivije je, kao što je i publika navikla, u klasi I gde vodeći Nemanja Stojić ima deset bodova više od drugoplasiranog Ivana Mrsea dok Brkić, Ilić i Borovčanin spremno čekaju svaku pogrešku lidera. Dušana Borkovića u hibridu ove godine je pobedio jedino Dušan Nastasijević u Beogradu, i to tek posle incidenta u koji su bili uključeni popularni Duca i Pantelić Aleksandar, nakon koga je ovaj drugi izvukao deblji kraj i pored fantastične predstave. Eventualni Borkovićev trijumf u Kraljevu doneo bi mu i titulu Šampiona države.

Kružne trke, AMSS Kraljevo – Najava trke

O klasi III nećemo puno. Dovoljno je izgovoriti ime Dejana Stojića i sve je rečeno. I pored lošije konkurencije ove sezone titula koja odlazi u ruke Stojketu više je nego zaslužena. Slična je situacija i u klasi IV do 2.000ccm SP i N. Žarko Terzić je jedinog takmaca imao u liku i delu Vojislava Lekića koji je bez sumnje na svojoj strani imao moćniji automobil ali se protiv iskustva Žarka Terzića ove godine nije moglo „na konje“. I ovde će priča najverovatnije biti završena na Beranovcu a Terzića samo čudo može „odvojiti“ od nove titule u novoj, jačoj klasi.

Kružne trke, AMSS Kraljevo – Najava trke

Simić Dragan vs Pavle Komljenović je u kratkom opis sezone 2008 klase V Supersport. Simke ima veliku prednost ali još uvek je sve daleko od gotovog i situacija se lako može okrenuti u Komljenovićevu korist. Ono što gledaoce treba da raduje je borba dvojice asova u „bivšim“ ST bolidima. Naravno za kraj ostavljamo najmoćniju klasu domaćeg šampionata. Prema nezvaničnim informacijama Andreja Kulundžića na žalost nakon kvara motora na Ušću nećemo gledati ni na Beranovcu. Ako se ova vest obistini najbrži Srbin i dalje ostaje momak iz Užica, Milovan Vesnić.

Kružne trke, AMSS Kraljevo – Najava trke

Podsetićemo Vas da se trka na stazi Beranovac pored Kraljeva vozi u subotu, kada su od 13h na programu treninzi, i nedelju kada je start prve od 4 trke zakazan za „tačno u podne“. Cena ulaznice je 300 dinara a svi koji poseduju člansku karticu Auto Moto Saveza Srbije u nastupu naši automobilista uživaće besplatno.

Kružne trke, AMSS Kraljevo – Najava trke

Petar Janković - Automagazin

Miss “Sporta” i “NetAuta”

Miss “Sporta” i “NetAuta”

Naš najstariji dnevni sportski list "Sport" i web portal "Net Auto" nedavno su predstavili peti izbor za Mis automobilizma. Iako nije među velikim nacionalnim izborima lepote, Miss NetAuto je po svojoj koncepciji i medijskoj propraćenosti najoriginalniji. Najzanimljivije fotografije sa našim lepoticama u glavnoj ulozi možete pogledati klikom na LINK. Konferencija za medije u AK Voždovac završena je proglašenjem Goce Tržan za promotera Renaulta...
Neverovatni iQ stigao u Evropu

Neverovatni iQ stigao u Evropu

Sredinom decembra, samo tri nedelje posle inicijalne pan-evropske test vožnje za predstavnike medija u Milanu, prvi automobili iQ iz proizvodnje počeli su da pristižu u Evropu, a prva vozila će biti isporučena kupcima do kraja ove godine...
Honda iznenada prekida razvoj nove generacije modela NSX

Honda iznenada prekida razvoj nove generacije modela NSX

Kompanija Honda svojim poslednjim zvaničnim saopštenjem iznenadila je svetsku automobilsku javnost. Japanska kompanija i zvanično je potvrdila prekidanje razvoja sportskog modela Honda NSX. Razlog? Honda želi da se skoncentriše na razvoj manjeg i hibridnog automobila...
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje