AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Lamborghini Huracan LP610-4 - foto + video

Lamborghini Huracan LP610-4 - foto + video

Posle mnogobrojnih špijunskih fotografija i video snimaka, italijanska kompanija Lamborghini predstavila je zvanične snimke novog modela Hurican. Naslednik Gallaarda je konačno stigao, a njegovo ime potiče od jednog od najpoznatijih španskih bikova...

Lamborghini Huracan LP610-4 - foto + video

Agresivne i oštre linije karoserije asociraju na modele Avedtador i Sesto Elemento. Kompletan automobil izgleda uglastije, ali u isto vreme agresivnije od svog većeg i snažnijeg brata. Kompletna svetla na novom modelu izvedena su u LED tehnologiji. Zadnjim delom dominiraju veliki otvori za cevi izduvnog sistema, koje su veoma vešto integrisane u zadnji branik.

Otkriven je i izgled enterijera, koji krase oštrije linije. Materijali su aluminijum, ugljenična vlakna, karbon, Alcantara i koža Nappa. Na instrument tabli dominira displej informacionog sistema dijagonale 12,3 inča.

Došli smo do najzanimljivijeg dela. Huracan LP 610-4 pokreće centralno smešten V10 motor zapremine 5,2 litra, koji razvija maksimalnu snagu od 449 kW pri 8.250 o/min. Iz oznake automobila možemo zaključiti i da je automobil opremljen pogonom na sve točkove (prva cifra označava snagu motora, a druga pogon). Maksimalni obrtni moment iznosi 560 Nm pri 6.500 o/min. Iz mesta do 100 km/h potrebno mu je 3,2 sekunde, a do 200 km/h stiže za samo 9,9 sekundi. Maksimalna brzizna iznosi 325 km/h.

Lamborghini Huracan LP610-4 - foto + video

Snaga se na sve točkove prenosi preko menjača sa dve lamele LDF (Lamborghini Doppia Frizione) koji ima sedam stepeni prenosa. Režime vožnje Strada (legalan saobraćaj), Sport i Corsa (staza) moguće je birati preko komande na volanu. Huracan beleži prosečnu potrošnju od 12,5 l/100 km. Motor je opremljen sistemom direktnog i indirektnog ubrizgavanja - IDS (Iniezione Diretta Stratificata).

Lamborghini Huracan LP610-4 - foto + video

Kočnice su standardno karbon-keramičke. Bolju upravljivost obezbeđuje sistem LDS (Lamborghini Dynamic Steering), koji je dostupan uz doplatu, kao i magnetni amortizeri podesivi u tri nivoa. Masa automobila iznosi 1.422 kilograma, a specifična masa od 2,33 kg na jednu konjsku snagu obeđava dosta uzbuđenja u vožnji. Zvanična premijera modela Huracan biće održana u martu mesecu, na sajmu automobila u Ženevi, posle kojeg će stići do prvih klijenata.

VIDEO:



Automagazin.rs

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Proizvodnja vozila u svetu u 2023. godini

Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova prenosi informaciju od Međunarodne organizacije proizvođača motornih vozila (OICA) koja pokazuje da je u svetu tokom prošle godine proizvedeno 93.546.599 vozila ( automobili i laka komercijalna vozila)...

123456. . .1595
2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje