AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Nissan potvrdio da odlazi sa ruskog tržišta

Nissan potvrdio da odlazi sa ruskog tržišta

Izvršni odbor japanske kompanije zvanično je odobrio prodaju svojih pogona u Rusiji. Time iz Nissana signaliziraju za rani odlazak sa ruskog tržišta...

U okviru prodaje svojih objekata, sve aktivnosti kompanije Nisaan u Rusiji biće prebačene u Institut za istraživanje i razvoj automobila (NAMI). Nakon prodaje, proizvodno-istraživački kapaciteti u Sankt Peterburgu i marketinški centar u Moskvi počeće sa radom pod novim imenom. Tamošnji zaposleni će u okviru novog vlasničkog subjekta Nissan Manufacturing Russia LLC imati zaštitu zaposlenja u trajanju od godinu dana. 

Nissan potvrdio da odlazi sa ruskog tržišta

Izlazak sa ruskog tržišta koštaće Nissan preko 680 miliona evea. Detalji će biti objavljeni u novembru mesecu. Podsetimo, u Rusiji se proizvode modeli Qashqai, X-Trail i Murano. 

"U ime Nissana, zahvaljujem se našim ruskim kolegama na dugogodišnjem doprinosu našem poslovanju. Iako ne možemo da nastavimo da poslujemo na tržištu, pronašli smo najbolje moguće rešenje da podržimo naše ljude." - istakao je predsednik i izvršni direktor Nissana, Makoto Uchida.


Automagazin.rs

Geely brand launch event (FOTO)

Geely brand launch event (FOTO)

Geely je 4. oktobra održao ekskluzivni brand launch događaj koji je bio posvećen dolasku brenda Geely u Srbiju, koji se održao na premijum lokaciji u prostorijama Dream Event centra...

Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje