AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Optimizovano upravljanje baterijom i infotainment sistemom: Škoda lansira ažurirani softver ME3 za Enyaq iV

Optimizovano upravljanje baterijom i infotainment sistemom: Škoda lansira ažurirani softver ME3 za Enyaq iV

Škoda Auto će odmah početi da instalira novu verziju softvera ME3 za već isporučena vozila Škoda ENYAQ iV. To će omogućiti veći realni domet vožnje kroz optimizaciju upravljanja baterijom...

Softver takođe nudi brojna poboljšanja za Digital Cockpit i head-up ekran, infotainment sistem i online usluge ŠKODA Connect. Vlasnike kvalifikovanih vozila kontaktiraće njihovi lokalni ŠKODA partneri i zamoliti ih da rezervišu besplatni termin za instalaciju novog softvera. Proces traje oko pet sati. Od tada će se buduća ažuriranja izvoditi bežično. Nova vozila ŠKODA ENYAQ iV i ŠKODA ENYAQ COUPÉ iV već standardno dolaze sa novim softverom.


ŠKODA AUTO vrši ažuriranje softvera za postojeća ENYAQ iV vozila, u sklopu besplatne servisne akcije. Verzija softvera ME3 s kojom su, naravno, već opremljeni svi sada isporučeni modeli ENYAQ iV, nudi niz optimizacija: osigurava povećani realni domet vožnje optimizovanjem upravljanja baterijom i takođe uključuje nove funkcije za ekrane, infotainment sistem i online usluge ŠKODA Connect.

Optimizovano upravljanje baterijom i infotainment sistemom: Škoda lansira ažurirani softver ME3 za Enyaq iV

Lokalni ŠKODA partneri kontaktiraće relevantne vlasnike ENYAQ iV i zamoliti ih da dogovore termin besplatnog servisa. Instalacija verzije softvera ME3 traje oko pet sati. Uz sva trenutna poboljšanja, nakon što se to učini, ŠKODA ENYAQ iV biće spreman za instaliranje većine budućih ažuriranja bežičnim putem, bez potrebe za ponovnim odlaskom u servis.

 

Što se tiče baterije i punjenja, novi softver nudi, između ostalog, način rada za brigu o bateriji u kojem se baterija puni do najviše 80 posto tokom sledećeg procesa punjenja. To pomaže u očuvanju baterije i produžava njen vek trajanja. Međutim, puni kapacitet skladištenja i maksimalna brzina punjenja biće dostupni u bilo kom trenutku, ako ima potrebe. Maksimalna brzina punjenja povećava se na 120 kW za vozila sa baterijom od 62 kWh i 135 kW za modele sa velikom baterijom od 82 kWh. Zahvaljujući poboljšanom upravljanju baterijom, pravi domet vožnje se povećava za model ŠKODA ENYAQ iV. Grafika punjenja i dometa u infotainment sistemu sada takođe uključuje prikaz odredišta i svih potrebnih zaustavljanja radi punjenja.


Takođe su unapređeni Digital Cockpit i head-up ekran, uključujući prikaze trenutnog nivoa napunjenosti baterije. Kamera za vožnju unazad nudi povećani kontrast za bolju vidljivost okoline vozila. Dugme na multifunkcionalnom volanu omogućava vozaču brzo i jednostavno prebacivanje između adaptivnog tempomata (ACC) i Travel Assist. Osim toga, brojne online usluge ŠKODA Connect proširene su ili dorađene, što ih čini još intuitivnijim za korišćenje.

 

ŠKODA je do sada kupcima isporučila više od 70.000 vozila iz ENYAQ iV porodice, čime je ovaj SUV ostvario 3,5% udela na tržištu potpuno električnih vozila u Evropi. Perjanica češkog proizvođača automobila nalazi se na sedmom mestu na skali najprodavanijih BEV vozila širom EU. Pogled na pojedinačna evropska tržišta takođe pokazuje uspeh serije ENYAQ iV: Na češkom domaćem tržištu brenda, modeli porodice ENYAQ iV najprodavaniji su među BEV modelima, kao i u Slovačkoj, Finskoj, Danskoj i Holandiji, dok su na trećoj poziciji u Austriji, Švajcarskoj, Poljskoj i Estoniji.


PR

Opel Crossland u Srbiji dostupan za isporuku odmah

Opel Crossland u Srbiji dostupan za isporuku odmah

Jasan i odvažan dizajnerski jezik, veoma fleksibilan i opremljen najsavremenijim tehnologijama – Opel Crossland je veoma popularan među kupcima. Kompaktni SUV sa Blitz amblemom postao je pravi prodajni hit od svog lansiranja 2017. Odavno je Opel Crossland probio granicu od 500.000 jedinica...

Svečano otvoren novi Citroen salon u okviru AK Kompresor

Svečano otvoren novi Citroen salon u okviru AK Kompresor

Auto kuća Kompresor, jedan od vodećih dilera i servisera automobila u Srbiji, ponosno je objavila saradnju sa renomiranim francuskim brendom automobila, Citroën. Tim povodom, otvoren je novi Citroën salon na Dorćolu, obeležavajući početak jedinstvene ponude vozila i servisa za sve ljubitelje ovog brenda...

Hankook objavljuje izveštaj o održivosti

Hankook objavljuje izveštaj o održivosti

Hankook, proizvođač premijum guma, objavila je svoj ESG izveštaj za 2022/23 (Environmental Social Governance = životna sredina, društvena pitanja i korporativno upravljanje). U tom izveštaju, Hankook izveštava o svojim aktivnostima i strategijama održivosti za tekuću godinu...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje