AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

DDOR Eco Bg Car Show 07 vozi u sasvim novu eru

DDOR Eco Bg Car Show 07 vozi u sasvim novu eru

Predstojeći beogradski sajam automobila DDOR Eco BG Car Show 07, koji će biti održan na Beogradskom sajmu od 12. do 15. maja 2022. godine, u terminu nešto kraćem od uobičajenog, ima sve predispozicije da bude prekretnica na automobilskom tržištu i u automobilskoj industriji Srbije...

U vremenu neizvesnosti i mnoštvu globalnih tržišnih i proizvodnih nepovoljnih okolnosti - posledice pandemije, problemi u međunarodnom transportu i komunikacijama, globalni problemi u automobilskoj industriji u vezi sa finalizacijom proizvodnje - i jedan Ženevski salon automobila po treći put je odgođen "za sledeću godinu", posle relativno neuspelih pokušaja sa "digitalnim", "vizuelnim", "3D" ili "online" konceptima promocije najvećih svetskih brendova. I mnogi drugi ovogodišnji, pogotovo evropski automobilski hepeninzi otkazani su iz sličnih razloga. Zbog toga bi DDOR Eco Bg Car Show 07 mogao da predstavlja ne samo odvažan sajamski iskorak, nego, i pre svega, suštinsku promenu u "filozofiji" posedovanja, korišćenja i održavanja automobila, ovdašnje automobilske i prateće industrije i auto-moto tržišta.


Već i odrednica ECO u inoviranom nazivu sajma upućuje na sasvim novi izlagački koncept - nameru organizatora i uvoznika vozila da se u skladu sa novim vremenom i prilikama akcentuju vozila sa ekološki naprednim pogonskim rešenjima, automobili na električni pogon, hibridi, laki hibridi, ali i novi modeli sa konvencionalnim pogonima za koje se pretpostavlja da su ekološki unapređeni i da zadovoljavaju visoke ekološke standarde. Ukratko, sve nove tehnologije koje su danas aktuelne u auto-industriji i one koje će to biti u najskorijoj budućnosti.


Iako neki od razloga za gotovo trogodišnju sajamsku apstinenciju nisu sasvim nestali, gotovo sve članice Asocijacije uvoznika, što znači i svi brendovi na našem tržištu, spremni su i voljni da u ovom projektu daju pun doprinos. Štaviše, s obzirom na inovativnost i ekskluzivnost ovakve sajamske postavke, u najavi je mnogo premijera, jer se gotovo svaki model već pojavio u proizvodnji i prodaji na zapadnim tržištima, ali nije bilo mogućnosti ili razloga da se pojavi i na našem. Pošto trenutno nema mnogo aktivnih sajmova po svetu, nisu nemoguće ni evropske i čak svetske premijere, pogotovo kod električnih vozila, koji će biti potpuni noviteti kod većine brendova.

DDOR Eco Bg Car Show 07 vozi u sasvim novu eru

Sve to ne isključuje i širok spektar "klasičnih" modela automobila, ali, podrazumeva se, sa poboljšanim ekološkim performansama.


Očekuje se da DDOR Eco BG Car Show 07 bude održan u uslovima smanjenog komercijalnog efekta u smislu prodaje vozila, pre svega zbog nedostatka novih vozila na tržištu, ali istovremeno uz ogromno interesovanje medija, stručne i široke javnosti za modele vozila koja već sada nude najnovija pogonska rešenja, a čija se potpuna komercijalizacija očekuje u bliskoj budućnosti.


I u sektoru prateće automobilske industrije, garažno-servisne opreme i ponude rezervnih delova, interesovanje izlagača je izuzetno. U skladu sa glavnom linijom izlagačkog programa, uvoznici iz ovog segmenta manifestacije najavljuju posebnu promociju kompatibilne i prateće opreme za ekološki napredna vozila, punjača, solarnih modula i druge odgovarajuće infrastrukture.


Zajedno sa Sajmom automobila, od 12. do 15. maja biće održan i 14. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopassion", koji je u pogledu posledica pandemije kovida-19 doveden u nepovoljnu situaciju sličnu onoj u vezi sa sajmom automobila. Sudeći po interesovanju i entuzijazmu predstavnika brendova iz ovog segmenta, u izgledu je veoma atraktivna sajamska priredba.

Raspored sajamskih izložbi po halama takođe će biti prilagođen novim okolnostima izlaganja. Tako će svi uvoznici, odnosno automobilski brendovi koji se predstavljaju u okviru DDOR Eco BG Car Show 07 biti u istom prostoru - u hali 1 Beogradskog sajma. Izložbi u okviru sajma "Motopassion" biće u celini posvećena hala 4. Kompletna prateća industrija, garažno-servisna oprema, rezervni delovi, uključujući o onu specijalizovanu, namenjenu ekološki naprednim i električnim vozilima, biće u halama 2, 1A i 3A.

Zanimljivo je da će u hali 3 biti velika izložba starovremenskih automobila, organizovana po tematskim celinama, kao svojevrsna paralela izložbi najnovijih modela. Tako se posetiocima pruža mogućnost putovanja kroz vreme i istoriju automobilske industrije.


Generalni sponzor manifestacija je kompanija DDOR Novi Sad.


PR

Opel Crossland u Srbiji dostupan za isporuku odmah

Opel Crossland u Srbiji dostupan za isporuku odmah

Jasan i odvažan dizajnerski jezik, veoma fleksibilan i opremljen najsavremenijim tehnologijama – Opel Crossland je veoma popularan među kupcima. Kompaktni SUV sa Blitz amblemom postao je pravi prodajni hit od svog lansiranja 2017. Odavno je Opel Crossland probio granicu od 500.000 jedinica...

Svečano otvoren novi Citroen salon u okviru AK Kompresor

Svečano otvoren novi Citroen salon u okviru AK Kompresor

Auto kuća Kompresor, jedan od vodećih dilera i servisera automobila u Srbiji, ponosno je objavila saradnju sa renomiranim francuskim brendom automobila, Citroën. Tim povodom, otvoren je novi Citroën salon na Dorćolu, obeležavajući početak jedinstvene ponude vozila i servisa za sve ljubitelje ovog brenda...

Hankook objavljuje izveštaj o održivosti

Hankook objavljuje izveštaj o održivosti

Hankook, proizvođač premijum guma, objavila je svoj ESG izveštaj za 2022/23 (Environmental Social Governance = životna sredina, društvena pitanja i korporativno upravljanje). U tom izveštaju, Hankook izveštava o svojim aktivnostima i strategijama održivosti za tekuću godinu...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje