AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Honda osvojila četiri Red Dot nagrade u svim proizvodnim kategorijama

Honda osvojila četiri Red Dot nagrade u svim proizvodnim kategorijama

Hondin potpuno novi HR-V e:HEV kompakt SUV, NT1100 turer motocikl, ADV350 adventure skuter i EU32i generator osvojili su Red Dot nagrade za najbolji "Dizajn proizvoda 2022". Po prvi put Honda je nagrađena u svim proizvodnim kategorijama: motocikli, automobili i pogonski proizvodi...

Na takmičenju Red Dot 2021. godine Jazz e:HEV, Jazz Crosstar e:HEV i Forza 750 maksi-skuter pobedili su u kategoriji dizajna proizvoda, dok je Honda e godinu dana ranije osvojila nagradu „Najbolji među najboljima" zajedno sa Hondinim CBR1000RR-R Fireblade SP koji je prvi Hondin motocikl nagrađen Red Dot priznanjem.


Red Dot nagrada ustanovljena je kao jedna od najeminentnijih međunarodnih priznanja za dizajn proizvoda, dok o pobednicima odlučuje žiri koji čini 50 međunarodnih stručnjaka.


Savremeni stil modela HR-V karakteriše elegantan dizajn, kao i ostale novije Hondine modele, što je i potvrđeno različitim međunarodnim priznanjima.


Pri dizajniranju i razvoju najnovije generacije modela HR-V, inženjeri Honde su potpuno iznova osmislili popularni kompaktni SUV. Hondino istraživanje je pokazalo da savremeni kupci biraju proizvode ne samo na osnovu konkurentnih performansi ili privlačne estetike, već i po tome kako se oni integrišu u njihove živote i da li proizvodi ispunjavaju njihove individualne zahteve.


Zahvaljujući tome, HR-V nove generacije ima šasiju savremenog kupe-SUV-a koja dostiže poželjnu kombinaciju vrhunskog, dinamičkog dizajna i izuzetne prostorne efikasnosti. I enterijer i eksterijer reprezentuju Hondinu jednostavnu i modernu filozofiju dizajna.


Otkriven u oktobru 2021, NT1100 je uveo novu turing eru motociklizma. Udoban i agilan, ovaj model je stilom pratio bogato nasleđe Honde u pogledu turing vozila, sa ciljem da privuče starije vozače, ali i novije generacije koje tragaju za tradicionalnim vrednostima turinga poput komfora i praktičnosti.

Honda osvojila četiri Red Dot nagrade u svim proizvodnim kategorijama

Hondin drugi nagrađeni dvotočkaš, ADV350, inspirisan je modelom 750cc X-ADV – koji je brzo stekao nadimak „prvi SUV na dva točka" po predstavljanju 2017. godine. Taj novi model donosi inovativni izgled na tržište skutera srednjeg kapaciteta promovišući se pod parolom „Nove urbane avanture".


Pobednički niz završava nastavlja se nedavno lansiranim generatorom EU32i koji nudi izuzetnu snagu u pametnom dizajnu. On sadrži prvi u svetu integrisani motor visoke izlazne snage u prenosivom generatoru sa ubrizgavanjem goriva i može da se pohvali zadivljujućom snagom od 3.200W.


EU32i ima i posebnu aplikaciju za pametni telefon i Bluetooth konektivnost, tako da omogućava korisnicima da prate status generatora i daljinski ga kontrolišu.


Hondini nedavni trijumfi u automobilističkoj sekciji nagrada Red Dot počivaju na dugoj istoriji uspeha, uključujući Hondu S2000 (2001. godine), Civic 2006. godine i European Accord Tourer 2008 godine.


PR

Opel Crossland u Srbiji dostupan za isporuku odmah

Opel Crossland u Srbiji dostupan za isporuku odmah

Jasan i odvažan dizajnerski jezik, veoma fleksibilan i opremljen najsavremenijim tehnologijama – Opel Crossland je veoma popularan među kupcima. Kompaktni SUV sa Blitz amblemom postao je pravi prodajni hit od svog lansiranja 2017. Odavno je Opel Crossland probio granicu od 500.000 jedinica...

Svečano otvoren novi Citroen salon u okviru AK Kompresor

Svečano otvoren novi Citroen salon u okviru AK Kompresor

Auto kuća Kompresor, jedan od vodećih dilera i servisera automobila u Srbiji, ponosno je objavila saradnju sa renomiranim francuskim brendom automobila, Citroën. Tim povodom, otvoren je novi Citroën salon na Dorćolu, obeležavajući početak jedinstvene ponude vozila i servisa za sve ljubitelje ovog brenda...

Hankook objavljuje izveštaj o održivosti

Hankook objavljuje izveštaj o održivosti

Hankook, proizvođač premijum guma, objavila je svoj ESG izveštaj za 2022/23 (Environmental Social Governance = životna sredina, društvena pitanja i korporativno upravljanje). U tom izveštaju, Hankook izveštava o svojim aktivnostima i strategijama održivosti za tekuću godinu...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje