AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

U susret sajmu DDOR ECO BG CAR SHOW 07 - Vratiće se automobili

U susret sajmu DDOR ECO BG CAR SHOW 07 - Vratiće se automobili

Automobili, motocikli i auto-moto industrija u celini vraćaju se na Beogradski sajam u punom sjaju. Prema utvrđenom planu, to će se desiti od 12. do 15. maja 2022. godine, u terminu nešto kraćem od uobičajenog...

Kao jedna od retkih te vrste u tom periodu i u Evropi i u svetu, manifestacija će biti održana pod nazivom DDOR Eco BG Car Show 07.


I u dobro poznatom nazivu ove manifestacije ljubitelji automobila primetiće novost - odrednicu ECO - koji govori o nameri organizatora i uvoznika vozila da izložbena postavka akcentuje vozila sa ekološki naprednim pogonskim rešenjima, automobile na električni pogon, hibride, lake hibride, ali i nove modele sa konvencionalnim pogonima za koje se pretpostavlja da su ekološki unapređeni i da zadovoljavaju visoke ekološke standarde. Najreprezentativniji predstavnici "klasičnog" programa podrazumevaju se.


Iako neki od razloga za gotovo trogodišnju sajamsku apstinenciju nisu sasvim nestali - zdravstveni aspekt globalne pandemije još uvek je značajan ograničavajući faktor; problemi u međunarodnom transportu i komunikacijama; globalni zastoj i problemi u automobilskoj industriji u vezi sa finalizacijom proizvodnje - interesovanje i optimizam i posetilaca i uvoznika svakim danom su sve veći. Uprkos pomenutim problemima sa dobavljanjem najnovijih modela, pogotovo iz asortimana najnovijih električnih, među prvima su se za učešće na sajmu prijavili neki od najprodavanijih brendova - Škoda, Tojota, Reno Nisan, Suzuki, Isuzu, Ford, Citroen, Hjundai, Volvo, Kia, Mazda, Jaguar i Land Rover - a uz dobar motiv format nastupa istražuju i u Stelantisu (Fijat, Džip, Pežo, Opel). Slične vesti o namerama stižu i iz Poršea SCG (VW, Audi, Seat, Cupra, Porše) i Delta auto grupe (BMW, Mini, Honda).


Predstojeći Sajam automobila će se održati u uslovima očekivano smanjenog komercijalnog efekta u smislu prodaje vozila, zbog nedostatka novih vozila na tržištu, ali istovremeno uz ogromno interesovanje medija, stručne i široke javnosti za modele vozila koja već sada nude najnovija pogonska rešenja, a čija se potpuna komercijalizacija očekuje u bliskoj budućnosti.


Izuzetno je i interesovanje izlagača u sektoru prateće automobilske industrije, garažno-servisne opreme i ponude rezervnih delova. U skladu sa glavnom linijom izlagačkog programa, uvoznici iz ovog segmenta manifestacije najavljuju posebnu promociju kompatibilne i prateće opreme za ekološki napredna vozila, punjača, solarnih modula i druge odgovarajuće infrastrukture.

 

Kao što deceniju i po stara tradicija nalaže, zajedno sa sajmom automobila, od 12. do 15. maja biće održan i 14. Međunarodni sajam motocikala, kvadova, skutera i opreme "Motopešn", koji je u pogledu posledica pandemije kovida-19 doveden u nepovoljnu situaciju sličnu onoj u vezi sa sajmom automobila. Sudeći po interesovanju i entuzijazmu predstavnika brendova iz ovog segmenta, može se očekivati veoma atraktivna sajamska priredba.


Za ovu priliku, i raspored sajamskih izložbi biće prilagođen novim okolnostima izlaganja. Tako će svi uvoznici, odnosno automobilski brendovi koji se predstavljaju u okviru DDOR Eco BG Car Show 07 biti u istom prostoru - u hali 1 Beogradskog sajma. Izložbi u okviru sajma "Motopešn" biće u celini posvećena hala 4. Kompletna prateća industrija, garažno-servisna oprema, rezervni delovi, uključujući o onu specijalizovanu, namenjenu ekološki naprednim i električnim vozilima, biće u halama 2, 1A i 3A.


Podsećanja radi, ljubitelji automobila i motocikala poslednji put su sa svojim ljubimcima na Beogradskom sajmu mogli da se druže tokom 54. Međunarodnog salona automobila, održanog u martu 2019. godine. Sledeći sajamski automobilski hepening, koji je trebalo da bude održan u martu 2020. godine, sa perspektivom da bude najveći auto-moto događaj u to vreme u svetu i uz brojne rekorde u pogledu broja brendova i premijera, otkazan je, zbog galopirajuće pandemije, svega nekoliko dana pre svečanog otvaranja kapija sajma za posetioce.


PR

Opel Crossland u Srbiji dostupan za isporuku odmah

Opel Crossland u Srbiji dostupan za isporuku odmah

Jasan i odvažan dizajnerski jezik, veoma fleksibilan i opremljen najsavremenijim tehnologijama – Opel Crossland je veoma popularan među kupcima. Kompaktni SUV sa Blitz amblemom postao je pravi prodajni hit od svog lansiranja 2017. Odavno je Opel Crossland probio granicu od 500.000 jedinica...

Svečano otvoren novi Citroen salon u okviru AK Kompresor

Svečano otvoren novi Citroen salon u okviru AK Kompresor

Auto kuća Kompresor, jedan od vodećih dilera i servisera automobila u Srbiji, ponosno je objavila saradnju sa renomiranim francuskim brendom automobila, Citroën. Tim povodom, otvoren je novi Citroën salon na Dorćolu, obeležavajući početak jedinstvene ponude vozila i servisa za sve ljubitelje ovog brenda...

Hankook objavljuje izveštaj o održivosti

Hankook objavljuje izveštaj o održivosti

Hankook, proizvođač premijum guma, objavila je svoj ESG izveštaj za 2022/23 (Environmental Social Governance = životna sredina, društvena pitanja i korporativno upravljanje). U tom izveštaju, Hankook izveštava o svojim aktivnostima i strategijama održivosti za tekuću godinu...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje