AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia ostvarila veliku pobedu u studiji J. D. Power o pouzdanosti vozila za 2022. godinu

Kia ostvarila veliku pobedu u studiji J. D. Power o pouzdanosti vozila za 2022. godinu

U studiji o pouzdanosti vozila (VDS) J.D. za 2022. godinu su vlasnici vozila u Sjedinjenim američkim državama postavili Kiju na prvo mesto među svim automobilskim brendovima...

... pri čemu su vlasnici Kia vozila prijavili manje problema u odnosu na sve ostale brendove, njih 31. To je druga godina zaredom kako je Kia zauzela prvo mesto među masovnim brendovima i prvi put u istoriji ovog istraživanja da je bilo koji nepremijum brend – Kia – na prvom mestu u ukupnom plasmanu.


Stranke prijavile manje problema sa Kia vozilima u odnosu na ostale brendove, njih 31
Kupci Kia vozila su Kiju postavili ispred svih ostalih kako masovnih tako i premijum brendova: Kia je sa 145 boda odn. 'problema na 100 vozila' (PP100) nadmašila prosek za čak 47 bodova.


Sorento drugu godinu zaredom najbolji u svojoj kategoriji (Upper Midsize SUV)
Kia Sorento se u studiji odlično pokazao – već drugu godinu zaredom bio je najviše rangirani model u svojoj kategoriji (Upper Midsize SUV).

Uspon korejske automobilske grupacije Hyundai Motor Group (Kia, Hyundai, Genesis)
Kia je jedan od tri brenda u vlasništvu Hyundai Motor Group koji su ostvarili odlične rezultate. Premijum brend Genesis proglašen je najboljim premijum brendom i ukupno je zauzeo četvrto mesto, jedno mesto iza brenda sestre Hyundai Motor koji je bio treći u ukupnom plasmanu.


Kia sa prošlogodišnjeg 3. mesta skočila na 1. mesto u 2022. među svim brendovima (masovnim i premijum)


U prošlogodišnjem istraživanju Kia se plasirala na ukupno treće mesto među masovnim i premijum brendovima, dok je ove godine napredovala za dva mesta i osvojila prvo mesto.


Ove godine strožiji kriterijumi


Za potrebe studije VDS za 2022. godinu je J.D. Power u SAD-u anketirala 29.487 vlasnika 32 brenda automobila. U obzir su uzeti samo provereni kupci i zakupci novih automobila i lakih kamiona 2019. godišta koji su registrovani za ličnu upotrebu. Ovogodišnje istraživanje je uvelo nove, strožije kriterijume zbog kojih su se zabeleženi problemi povećali za 59 % u odnosu na podatke iz 2021. godine, dok se prosek PP100 sa 121 povećao na 192 boda.


PR

Mercedes-Benz EQS SUV: Redefinisani SUV luksuz

Mercedes-Benz EQS SUV: Redefinisani SUV luksuz

Sa luksuznom limuzinom EQS i sportskom limuzinom EQE, Mercedes-Benz je ušao u novu, potpuno električnu eru i u višim tržišnim segmentima. SUV nudi obilje prostora, udobnosti i povezanosti za do sedam putnika u svojoj avangardnoj, luksuznoj unutrašnjosti...

DDOR Eco Bg Car Show 07 vozi u sasvim novu eru

DDOR Eco Bg Car Show 07 vozi u sasvim novu eru

Predstojeći beogradski sajam automobila DDOR Eco BG Car Show 07, koji će biti održan na Beogradskom sajmu od 12. do 15. maja 2022. godine, u terminu nešto kraćem od uobičajenog, ima sve predispozicije da bude prekretnica na automobilskom tržištu i u automobilskoj industriji Srbije...

Kalle Rovanpera - Toyota GR Yaris Rally1
Slika nedelje