AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia s rekordnim tržišnim udelom u Evropi

Kia s rekordnim tržišnim udelom u Evropi

Kia je u januaru dostigla svoj istorijski najveći tržišni udeo na evropskom tržištu automobila. Po podacima evropskog udruženja proizvođača automobila (ACEA) Kijin evropski tržišni udeo se u januaru popeo na 4%, dok je u 2020. iznosio 3,5%...

Kia u januaru u Evropi ukupno prodala 33.971 vozilo


Kijina prodaja u Evropi (Kia tu ubraja članice EU i EFTA i Veliku Britaniju) u januaru je po podacima ACEA kumulativno pala za 10,4% na ukupno 33.971 vozilo, što je očekivana posledica pandemije koronavirusa.


Kijin rast tržišnog udela i pad ukupnog evropskog tržišta


Kia je puno bolje prošla u odnosu na ukupno evropsko automobilsko tržište, koje se u odnosu na isti period prošle godine smanjilo za 25,7%. Kijin tržišni udeo se povećao na 4%, što predstavlja istorijski rekord ovog najstarijeg korejskog proizvođača automobila.


Predsednik Kia Europe, Jason Jeong, rekao je: "Tržište novih vozila je i dalje vrlo zahtevno kako za Kiju tako i za celu delatnost. Naše prodajne ekipe i zastupnici širom Evrope mukotrpno su radili da bi mogli efikasno poslovati i našim kupcima isporučivati nova vozila. Postignuti istorijski rekordan tržišni udeo je dokaz izuzetne posvećenosti svih u Kiji."


PR

Geely brand launch event (FOTO)

Geely brand launch event (FOTO)

Geely je 4. oktobra održao ekskluzivni brand launch događaj koji je bio posvećen dolasku brenda Geely u Srbiju, koji se održao na premijum lokaciji u prostorijama Dream Event centra...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje