AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

S namerom da prigodno obeleži 15 godina uspešnog rada u Srbiji, da još jednom širem auditorijumu predstavi kamione potpuno nove FH generacije, ali i da se u isto vreme nadmeću finalisti ovogodišnjeg takmičenja Drivers' Fuel Challenge, Volvo d.o.o. je 1. juna na aerodromu u Batajnici organizovao okupljanje dosadašnjih i budućih kupaca, poslovnih saradnika i prijatelja kompanije i predstavnika specijalizovanih medija.

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

Pogledajte fotogaleriju Volvo Trucks na aerodromu u Batajnici.

 

U izuzetno atraktivnom ambijentu, u „društvu" aviona, helikoptera i vojne letačke opreme, uživalo je više od 300 zvanica, koje su imale mogućnost da se upoznaju s modernim letelicama, ali i da se na aerodromskoj pisti uvere u neke od izuzetnih performansi potpuno novih FH tegljača. Svi koji su se, makar na kratko, oprobali u ulozi profesionalnih vozača, iz kabina novih FH kamiona su izlazili s neskrivenim oduševljenjem.

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

Pogledajte vest I u Srbiji isporučen prvi Volvo FH nove generacije.

 

Tokom prepodneva na aerodromskoj pisti je organizovano finale ovogodišnjeg takmičenja Drivers' Fuel Challenge, koje se, pod motom Uštedite gorivo i osvojite automobil, u Srbiji održava drugi put. Pred četvoricom finalista bio je odista veliki izazov - da se u izjednačenoj konkurenciji izbore za titulu najštedljivijeg. Nadmetali su se u identičnim uslovima i na istom vozilu: na „trasi" od 22,5 kilometara (tri „kruga" na aerodromskoj pisti) koje je trebalo prevaliti za 29 minuta - novim Volvoom FH sa motorom od 460 KS i automatizovanih menjačem I-Shift (vukao opterećenu poluprikolicu - ukupna masa vučnog voza 36 tona).

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

Pobedio je Miško Đoković, vozač u kompaniji Grade Trans iz Čačka, koji je zadatak obavio za 27 minuta, 41 sekundu i 26 stotinki uz prosečnu potrošnju od 27,7 litara. Drugoplasirani, Stipe Nikolić, iz kompanije Agrorit iz Melenaca, vozio je 28 minuta 31 sekundu i 34 stotinki uz prosečnu potrošnju od 29,3 litra, a trećeplasirani, Miša Marinković iz kompanije ST prevoz iz Kragujevca, postigao je prosečnu potrošnju od 29,5 litara, sa vremenom 27 minuta 53 sekunde. Najmanje sreće ovog puta je imao Nikola Đermanović iz kompanije Inter Trans iz Loznice.

 

Pogledajte vest Volvo: Sat inspirisan kamionom.

Najumešnijem je pripala vredna nagrada - LCD TV prijemnik, dok su drugoplasirani i trećeplasirani takmičari dobili takođe vredne nagrade - Volvo sat, novčanik, naočare, makete FH kamiona itd. Sva trojica su istovremeno osvojili i nagrade za kompanije u kojima su zaposleni: Grade Transu je pripao vaučer za kupovinu delova ili servisne usluge u vrednosti od 55.000 dinara, vlasnik Agrorita je dobio vaučer u vrednosti od 33.000, dok je vlasnik kompanije ST prevoz dobio vaučer u vrednosti od 22.000 dinara.

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

Pogledajte vest Rekordna potrošnja četvrtog finaliste u The Drivers’ Fuel Challenge-u.

 

Pobednik, Miško Đoković, stekao je pravo nadmetanja na regionalnom takmičenju Drivers' Fuel Challenge, koje se ove godine za područje centralne i istočne Evrope, u kojem posluje Volvoova kompanija u Srbiji, organizuje sredinom oktobra na trkačkoj stazi Grobnik kraj Rijeke, u Hrvatskoj. Pobedniku regionalnog takmičenja će pripasti izuzetna nagrada - automobil Volvo V40, dok vlasnik kompanije u kojoj je pobednik zaposlen dobija vaučer za delove i usluge u vrednosti od 10.000 evra.

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

Pogledajte vest Volvo Trucks dobio prestižnu nagradu “red dot” za dizajn proizvoda.

 

Automobil Volvo V40 je takođe bio jedan od „učesnika" Volvoovog dana na batajničkom aerodromu. Zinteresovani su imali mogućnosti da na pisti probaju i njegove performanse. Većina se ipak opredelila da razgleda zanimljive eksponate na mini izložbi organizovanoj na „stajanci": jedan uz drugog tamo su stajali novajlije FH generacije koji su upravo stigli prvim kupcima (kompanijama Hamster iz Sremske Mitrovice i Polet iz Paraćina). U „društvu" kamiona bili su i atraktivni autobusi iz ponude Volvove autobuske korporacije.

U završnici u svemu uspešnog Volvo dana, goste, učesnike takmičenja Drivers' Fuel Challenge i novinare je pozdravio generalni direktor Volvoove kompanije u Srbiji i direktor Volvo tržista jugoistočna Evropa (South East Hub), Johan Bjornor /Björnör/, koji je finalistima dodelio vredne nagrade, a sve okupljene pozvao da uživaju u igri plesne grupe Havana i zaslade se tortom specijalno napravljenom za ovaj događaj.

Novi Volvo FH u „društvu“ aviona

Foto: Mario Čupković - Automagazin portal

GIS Portal Puteva Srbije

GIS Portal Puteva Srbije

Javno preduzeće „Putevi Srbije“ je u skladu sa najsavremenijim tehničkim dostignućima omogućilo javnosti pristup GIS portalu Puteva Srbije na internet prezentaciji, putem kog se mogu pregledati različiti geoprostorni podaci o mreži državnih puteva kao i saobraćajno tehnički podaci o putu...

Premijera novih modela BMW Serije 5 i BMW i5

Premijera novih modela BMW Serije 5 i BMW i5

Osma generacija BMW-a Serije 5 otvara potpuno novu eru, jer je prvi put dostupna i potpuno električna verzija BMW i5, uz napredni nivo digitalnih servisa i prepoznatljivu dinamiku vožnje, koju prati savršeni balans 50:50 odnosa opterećenja po osovinama...

Održana svečana premijera filma Paklene ulice 10

Održana svečana premijera filma Paklene ulice 10

Paklene ulice 10, deseti film istoimene sage, otvara poslednje poglavlje jedne od najpoznatijih i najpopularnijif filmskih franšiza ikada. Sada, u trećoj deceniji postojanja i dalje odiše snagom i okuplja istu glumačku ekipu sa kojom je sve počelo...

123456. . .1570
Novi Renault Clio 2023
Slika nedelje