AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Nova Mazda6 stigla u novi Mazda salon u Beogradu + FOTO

Nova Mazda6 stigla u novi Mazda salon u Beogradu + FOTO

Uz gala priredbu 'Soul Red Night' firma Dipem otvorila je 20. marta u Beogradu novi Mazdin prodajno-servisni centar, koji Mazdinim kupcima i postojećim vlasnicima Mazdinih vozila nudi uslugu na najvišem nivou. Događaj je ujedino bio i predstavljanje najnovije generacije Mazde6 medijima i postojećim vlasnicima Mazdinih automobila...

Nova Mazda6 stigla u novi Mazda salon u Beogradu + FOTO

Pogledajte fotogaleriju Nova Mazda6 stigla u Srbiju.

Nova Mazda6 je i glavna zvezda nastupa japanskog proizvođača na Internacionalnom sajmu automobila, koji vrata otvara 21. marta.

U sredu 20. marta firma Dipem u Beogradu je svečano otvorila novi Mazdin prodajno-servisni centar, koji će kupcima i vlasnicima postojećih Mazdinih vozila nuditi usluge na nivou kakav Mazda u Beogradu nikada pre nije imala. U prodajnom salonu površine 300 kvadratnih metara kupci mogu razgledati sve aktuelne Mazdine modele, a većinu će moći i sami da isprobaju, jer Dipem ima registrovane i test automobile u najtraženijim verzijama. Stručno osposobljeno osoblje pruža vlasnicima Mazdinih vozila kompletne usluge održavanja njihovih automobila, koje uključuje mehaničarski servis, limarsko-lakirerski servis, vulkanizerski servis i praonicu s auto-kozmetikom.

Firma Dipem više godina vrlo uspešno posluje u Čačku kao ovlašćeni Mazda partner i za to su vreme stvorili izuzetan renome među kupcima. Svesni da je Beograd najveće i najzahtevnije tržište unutar Srbije, raduju se izazovu svesni odgovornosti koja je pred nijima, ali su potpuno samouvereni jer kupcima i vlasnicima Mazdinih automobila u Beogradu konačno mogu ponuditi uslugu na nivou koji oni zaslužuju. Prodajno-servisni centar smešten je na idealnoj lokaciji u južnom delu grada na Vidikovcu u ulici Patrijarha Joanikija 17D, odmah pored južne obilaznice i Ibarske magistrale, što omogućava izvrstan pristup iz svih delova glavnog grada, ali i okoline.

Nova Mazda6 stigla u novi Mazda salon u Beogradu + FOTO

Pogledajte vest Nova Mazda6 karavan zvanično predstavljena.

 

Nova Mazda6 u specijalnoj Soul Red metalik crvenoj boji bila je, naravno, zvezda večeri. Otkrivena uz atraktivnu koreografiju, ova limuzina koja se proteže na gotovo 4,9 metara dužine pleni elegancijom i pritajenom agresivnošću. Utemeljena u potpunosti na Mazdinoj inovativnoj Skyactiv tehnologiji, nova Mazda6 je uprkos impresivnim spoljnim dimenzijama jedan od najlakših automobila u klasi (osnovna verzija ima tek 1300 kg), što joj pored vrhunske aerodinamike pomaže u rekordno niskim vrednostima deklarisane potrošnje goriva. U slučaju dizel verzije sa 150 konjskih snaga u kombinaciji s ručnim menjačem, potrošnja limuzine je samo 3,9 l/100 km*, manje od bilo kojeg automobila u klasi. Naravno, glavni razlog niske potrošnje su novorazvijeni Skyactiv benzinski i dizel motori, oba s ekstremnim odnosima kompresije 14:1, koji omogućavaju potpuno sagorevanje goriva i čiste izduvne gasove.


*kombinovani ciklus, verzija raspoloživa od jeseni 2013.

Nova Mazda6 stigla u novi Mazda salon u Beogradu + FOTO

U novi model Mazda je po prvi put ugradila neke nove sigurnosne sisteme, poput radarskog tempomata (MRCC), koji automatski održava brzinu i razmak u odnosu na vozilo ispred, a jedinstven u svetu je i sistem regenerativnog kočenja i-ELOOP, koji električnu energiju skladišti u kondenzatore i u određenim uslovima vožnje omogućava sniženje potrošnje i do 10 odsto.

Nova Mazda6 je i zvezda Mazdinog nastupa na Inernacionalnom sajmu automobila, koji svoja otvara vrata 21. marta, a biće izložene čak tri verzije. Najviše pažnje pleniće ona koju pokreće 2,2-litreni Skyactiv-D dizelski motor sa 175 konjskih snaga i 420Nm u kombinaciji sa Skyactiv-Drive automatskim menjačem i najbogatijim paketom opreme Revolution, koji serijski sadrži već prethodno nabrojane inovativne elemente, radarski tempomat (MRCC) i jedinstveni sistem regenerativnog kočenja i-ELOOP. U najbogatijem paketu Revolution serijski dolaze i detalji opreme uobičajeni za automobile visoke klase, kao što su kožna sedišta - prednja grejana i električno podesiva – vrhunsko BOSE ozvučenje sa čak 11 zvučnika, ksenonska adaptivna prednja svetla koja se automatski prebacuju između dugih i oborenih svetala, polugice na upravljaču za ručno menjanje stepeni prenosa, itd...

Nova Mazda6 stigla u novi Mazda salon u Beogradu + FOTO

Pogledajte cene nove Mazde6.

 

Na sajmu je izložena i druga karoserijska varijanta Mazde6, karavan odnosno Wagon, ovde sa slabijom verzijom Skyactiv-D motora sa 150 konjskih snaga i 380Nm, ručnim mjenjačem i takođe s najbogatijim paketom Revolution. Kupcima u Srbiji, zbog zapremine motora manje od 2000 ccm, biće interesantna i benzinska verzija sa uverljivih 145 konjskih snaga i 210 Nm – sa deklarisanom potrošnjom u kombinovanom ciklusu od samo 5,5 litara benzina na 100 km – i paketom opreme Challenge, koji nudi skoro kompletnu zalihu serijske opreme po vrlo atraktivnoj ceni.

Nova Mazda6 stigla u novi Mazda salon u Beogradu + FOTO

Osim nove Mazde6 na štandu su izložene i dve verzije vrlo popularnog SUV-a, Mazde CX-5, prvog Mazdinog automobila 6. generacije, koji je prvi koristio sve elemente SKYACTIV tehnologije. Posetioci će moći da razgledaju top-verziju koju pokreće Skyactiv-D motor u snažnijoj varijanti sa 175 konjskih snaga i 420Nm, pogonom na 4 točka u kombinaciji s automatskim menjačem te najluksuznijim paketom opreme Revolution. Potencijalnim kupcima biće interesantna i verzija Mazde CX-5 sa 2.0 Skyactiv-G (benzinac) sa 165 konjskih snaga, ručnim menjačem i solidno bogatim paketom opreme Challenge.

Nova Mazda6 stigla u novi Mazda salon u Beogradu + FOTO

Ništa manje atraktivna nije ni ponuda već dobro poznatih Mazdinih modela, poput Mazde3, koja je na sajmu izložena u specijalnoj verziji TAKUMI. Osim 17-inčnih alumijumskih felni, sportskog interijera i većeg zadnjeg spojlera, Mazda3 TAKUMI pored ostalog nudi i potpuno integrisani navigacioni sistem s ekranom osetljivim na dodir. Tu je i našem svetu najzanimljivija Mazda2 u najtraženijem paketu CE Pro, kao i legendarni otvoreni dvosed Mazda MX-5, koja se u svojoj trećoj generaciji približava broju od milijon prodatih komada, rezultatu koji verovatno nikada neće biti nadmašen. Ovde je izložena u specijalnoj verziji KAMINARI.

Nova Mazda6 stigla u novi Mazda salon u Beogradu + FOTO

Foto: Milomir Bošković - Automagazin portal

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje