AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Panasonic Energy i Mazda ulaze u pregovore za uspostavljanje srednjoročnog do dugoročnog partnerstva

Panasonic Energy i Mazda ulaze u pregovore za uspostavljanje srednjoročnog do dugoročnog partnerstva

Panasonic Energy Co., Ltd. ("Panasonic Energy") i Mazda Motor Corporation ("Mazda") sa zadovoljstvom objavljuju da su se složili oko ulaska u pregovore o uspostavljanju srednjoročnog do dugoročnog partnerstva kako bi zadovoljili potražnju za baterijskim električnim vozilima...

... i automobilskim baterijama na tržištu koje se brzo širi.


Panasonic Energy i Mazda će započeti konkretne pregovore sa ciljem da Panasonic Energy snabdeva Mazdu automobilskim cilindričnim litijum jonskim baterijama proizvedenim u fabrikama Panasonic Energy u Japanu i Severnoj Americi, kao i da Mazda ugradi baterije nabavljene od Panasonic Energy-a u baterijska električna vozila koja bi trebalo da budu lansirana u drugoj polovini 2020-ih godina.


Kazuo Tadanobu, predsednik, glavni izvršni direktor kompanije Panasonic Energy, je izjavio: "S obzirom na to da automobilska industrija brzo napreduje u elektrifikaciji i prednjači u ovoj tehnologiji, saradnja sa Mazdom će biti veliki korak prema ostvarenju naše misije stvaranja društva u kojem su usklađeni težnja za srećom i održivom okolinom. Sa našom vrhunskom tehnologijom i opsežnim iskustvom, podstaknućemo rast industrije litijum jonskih baterija i dodatno ubrzati naše napore za postizanje nulte emisije."


Masahiro Moro, direktor i viši izvršni direktor Mazde, rekao je: "U okviru naših inicijativa za elektrifikaciju, Mazda sarađuje sa svojim partnerima u tri faze kako bi fleksibilno odgovorila na promene u regulatornim trendovima, potrebama potrošača i drugim oblastima. Drago nam je što sarađujemo sa kompanijom Panasonic Energy, koja je pionir u pogledu automobilskih litijum jonskih baterija i razvija proizvode visokog kvaliteta. Nastavićemo da doprinosimo suzbijanju globalnog otopljenja kroz razne inicijative uključujući našu strategiju elektrifikacije."


PR

Predstavljen novi, potpuno električni MINI Cooper

Predstavljen novi, potpuno električni MINI Cooper

Novi, potpuno električni MINI Cooper pete generacije predstavlja spoj prepoznatljive tradicije i aktuelnih inovacija, čime MINI jasno sledi svoju strategiju da do 2030. godine postane brend sa svim potpuno električnim modelima...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje