AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault predstavio Rafale - prve žive fotografije

Renault predstavio Rafale - prve žive fotografije

Uspesi Megane-a E-Tech electric, Megane-a Conquest i Australa su ubrzali ponovno osvajanje C-segmenta, a time i ostvarivanje jednog od glavnih ciljeva Renaultove strategije Renaultion...

Brend svoju ofanzivu sada širi i na D-segment! Za početak je obnovio porodični automobil Espace, a sada se sprema da predstavi potpuno nov i odvažan model pod imenom Rafale.


Nakon što je Renault obnovio čitav asortiman tehnologije za hibridne pogone, šasije i elektronsku opremu, došlo je vreme da kupcima predstavimo novu perjanicu ponude, kreiranu da pruži izvanredno zadovoljstvo u vožnji – novi Renault Rafale.

Renault predstavio Rafale - prve žive fotografije

Francuska reč rafale je aeronautički pojam koji označava iznenadan nalet vetra. Vazduhoplovstvo ima važnu ulogu u Renaultovoj istoriji: Caudron-Renault Rafale, koji je 1934. postavio rekordnu brzinu leta od 445 km/h, je samo jedan od primera.


Novi Renault Rafale je prvo serijsko vozilo koje je u potpunosti dizajnirano u skladu sa novim vizuelnim principima koje je postavio Žil Vidal, glavni dizajner brenda. Uvodeći nas u novu eru Renoovog dizajna, Rafale nam pokazuje kako izgleda vizionarski, hrabar i savršeno moderan automobil, u skladu sa dinamičnim vremenima u kojima se sve brzo menja i u kojima samo avangardni modeli imaju šansu da zadrže njihovu privlačnost do kraja njihovog životnog ciklusa.

Renault predstavio Rafale - prve žive fotografije

Novi Renault Rafale koristi reciklirane materijale i opremljen je najsavremenijim sistemom povezivanja i efikasnim, ali ekonomičnim hibridnim pogonom E-Tech full hybrid snage 200 KS.


Stvoren da pruži nezapamćen nivo zadovoljstva u vožnji, novi model će biti poboljšan revolucionarnim tehnološkim inovacijama koje bi trebalo da ga lansiraju u sam vrh automobila visokih performansi. Jedna od ovih inovacija je novi E-Tech 4x4 300 KS hibridni pogon, koji će biti dostupan kasnije

Renault predstavio Rafale - prve žive fotografije

Optimalno zadovoljstvo u vožnji je osnova na kojoj Renault gradi svoj DNK. Međutim, ovo zadovoljstvo nije usmereno samo na vozača, već i na ostale putnike, što sam automobil čini sredstvom za „život i uživanje”. Zadovoljstvo za volanom je svakako prioritet, ali ne nauštrb udobnosti ostalih putnika, koji imaju na raspolaganju obilje prostora i pogodnosti. Novi Renault Rafale je prijatan SUV kupe sa dinamičnim izgledom i osećajem za volanom. To je prilika da zajedno sa prijateljima ili decom, bez obzira koliko godina imaju, uživate u vožnji koja budi sva čula.


Novi Renault Rafale sa hibridnim pogonom E-Tech full hybrid snage 200 KS stiže u salone na proleće 2024. godine.

Renault predstavio Rafale - prve žive fotografije

"Novi Renault Rafale je srce strategije Renaultion. Ne samo da simboliše naš tržišni uspon, već i pokazuje da smo dostojni svakog potrošačkog segmenta. Njegov upečatljiv dizajn SUV kupea, hibridni pogon i šasija koja postavlja standarde su osmišljeni da probude sva čula i pruže neviđen užitak u vožnji. Naravno, ništa od toga ne bi bilo moguće bez strasti i stručnosti naših inženjera." - izjavio je Fabrice Cambolive, direktor brenda Renault.

Renault predstavio Rafale - prve žive fotografije

Žil Vidal, potpredsednik Odeljenja za dizajn, Renault: "Novi Renault Rafale moćno ilustruje novi dizajnerski smer brenda. Prepoznatljivi DNK se odražava u izdašnim, precizno isklesanim oblinama, zategnutim linijama i tehničkim detaljima koji unose poseban značaj i prefinjenost. Izuzetnim stilom, kvalitetom izrade i izdašnim proporcijama, novi Rafale pokazuje snagu i karakter na drumu."


PR

Renault

Slavna Mazda Red

Slavna Mazda Red

Mazda Motor Corporation je uspešno primenila sopstvenu tehnologiju bojenja Takuminuri[i] i razvila posebnu boju Artisan Red Premium...

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Četiri nagrade What Car? za Kiju

Kia je na dodeli nagrada za automobil godine revije What Car? za 2024. godinu osvojila četiri nagrade, uključujući pobedu u dve glavne kategorije za Kia Sportage i Kia EV6...

Audi A5 Avant (2025)
Slika nedelje