AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Nissan potvrdio da odlazi sa ruskog tržišta

Nissan potvrdio da odlazi sa ruskog tržišta

Izvršni odbor japanske kompanije zvanično je odobrio prodaju svojih pogona u Rusiji. Time iz Nissana signaliziraju za rani odlazak sa ruskog tržišta...

U okviru prodaje svojih objekata, sve aktivnosti kompanije Nisaan u Rusiji biće prebačene u Institut za istraživanje i razvoj automobila (NAMI). Nakon prodaje, proizvodno-istraživački kapaciteti u Sankt Peterburgu i marketinški centar u Moskvi počeće sa radom pod novim imenom. Tamošnji zaposleni će u okviru novog vlasničkog subjekta Nissan Manufacturing Russia LLC imati zaštitu zaposlenja u trajanju od godinu dana. 

Nissan potvrdio da odlazi sa ruskog tržišta

Izlazak sa ruskog tržišta koštaće Nissan preko 680 miliona evea. Detalji će biti objavljeni u novembru mesecu. Podsetimo, u Rusiji se proizvode modeli Qashqai, X-Trail i Murano. 

"U ime Nissana, zahvaljujem se našim ruskim kolegama na dugogodišnjem doprinosu našem poslovanju. Iako ne možemo da nastavimo da poslujemo na tržištu, pronašli smo najbolje moguće rešenje da podržimo naše ljude." - istakao je predsednik i izvršni direktor Nissana, Makoto Uchida.


Automagazin.rs

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje