AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Putevi Srbije : Završena prva faza proširenja naplatne stanice Stara Pazova

Putevi Srbije : Završena prva faza proširenja naplatne stanice Stara Pazova

JP „Putevi Srbije“ obaveštava javnost da je u toku projekat proširenja 26 naplatnih stanica  u Srbiji, u cilju povećanja kapaciteta i nesmetanog prolaska vozila kroz naplatne stanice...

Proširenjem naplatne stanice Stara Pazova, broj kanala se povećava sa 9 na 17 kanala odnosno kapacitet naplatne stanice će biti veći za skoro 90% u odnosu na postojeći.


Prva faza projekta proširenja naplatne stanice Stara Pazova je realizovana 01.07.2022.g. kada su puštene u rad dve nove saobraćajne trake za naplatu putarine, čime je znatno povećan kapacitet i obezbeđen nesmetan prolazak vozila tokom letnje sezone.


Planirano proširenje naplatne stanice Stara Pazova, podrazumeva izgradnju 8 ostrva, nakon čega će naplatna stanica imati ukupno 17 saobraćajnih traka, od kojih će u svakom trenutku minimum 3 biti namenjene samo za korisnike elektronske naplate putarine.


Pored proširenja, planirana je i izgradnja upravnog objekta sa više od 300m2 moderno opremljenog prostora smeštenog iznad naplatnih kanala.


Tokom proteklog vikenda, uprkos pojačanom intenzitetu saobraćaja, nije bilo zadržavanja na naplatnoj stanici Stara Pazova, a ukupno je prošlo oko 111.500 vozila, što je za skoro 9% više u poređenju sa istim periodom prošle godine.


Naplatna stanica će, nakon proširenja, biti jedna od najvećih naplatnih stanica, projektovana po uzoru na moderne naplatne stanice i zajedno sa naplatnom stanicom Beograd imaće najveću propusnu moć.


PR

Putevi Srbije - Znak znači život

Putevi Srbije - Znak znači život

JP „Putevi Srbije“ nastavlja u kontinuitetu da sprovodi aktivnosti u vezi sa unapređenjem bezbednosti saobraćaja i sistemski deluje na podizanje nivoa svesti učesnika u saobraćaju...

 Toyota Yaris Cross GR Sport

Toyota Yaris Cross GR Sport

Toyota proširuje svoju paletu kompaktnih SUV vozila game Yaris Cross uvođenjem nove GR SPORT verzije inspirisane dostignućima brenda TOYOTA GAZOO Racing, koji je osvojio brojne svetske šampionate...

Sebastien Ogier - Rallye Monte Carlo 2023
Slika nedelje