AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Rekordna godina Kije u Srbiji

Rekordna godina Kije u Srbiji

Prema zvaničnim podacima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije o broju novoregistrovanih putničkih vozila u 2021. godini u Srbiji, Kia vozila zauzela su peto mesto među ukupno 46 marki automobila koje su registrovane u našoj zemlji...

Ovo je do sada ubedljivo najbolji prodajni rezultat i plasman Kije u poslednjih 22 godine od kada posluje u Srbiji. Sa 1.543 prodata nova putničkih vozila Kia se plasirala na peto mesto iza Škode (4.575 vozila), Fijata (2.665), Tojote (1.704) i Renoa (1.561). Sa tržišnim udelom od preko 6,4% Kija u Srbiji beleži rezultat koji je čak i iznad evropskog proseka (4,3%).


U odnosu na prošlu godinu ovo je porast prodaje od 91%, dok je celo automobilsko tržište Srbije poraslo za 15%. Ako isključimo uticaj COVID-19 krize na tržište prošle godine pa prodaju uporedimo sa 2019. godinom - uspeh Kije je još veći. U odnosu na 2019. godinu Kia je uvećala svoju prodaju više nego duplo, odnosno za čak 127%, dok je ukupna prodaja svih brendova na tržištu Srbije u 2021. u odnosu na 2019. godinu manja za oko 21%.

Rekordna godina Kije u Srbiji

Za uspeh Kije u prethodnoj godini najzaslužniji je model Sportage koji je osvojio titulu ubedljivo najprodavanijeg SUV modela u Srbiji! Sa 885 isporučenih vozila Sportage drži skoro 21% tržišnog udela u SUV-C segmentu, što znači da je svaki peti automobil iz ovog segmenta - Kia Sportage. Ovaj model je postao miljenik domaće publike zbog odlične kombinacije prednosti kao što su nagrađivani dizajn, vrhunska bezbednost, bogati paketi opreme, praktičnost upotrebe i ekonomičnost vožnje.


Kijin crossover Stonic zauzeo je treće mesto u B-SUV segmentu sa 343 prodata primerka što je gotovo tri puta više u odnosu na isti period prošle godine. Svojim dizajnom, izuzetno velikim izborom boja karoserije i personalizacijom, Stonic je prepoznat kao vrlo poželjan „trendi“ automobil, koji nudi sjajan balans gradske upotrebljivosti i porodičnog komfora.


Uprkos problematičnoj situaciji sa proizvodnjom vozila u prošloj godini, kompanija „Kia Auto“ Beograd uspela je da odgovori na povećanu tražnju na srpskom tržištu tako što je na vreme obezbedila dovoljno veliki lager vozila za brzu isporuku te je ispunila očekivanja fizičkih i pravnih lica u pogledu rokova isporuke. Godinu za nama obeležio je i dolazak novi modela na tržište Srbije. Veliki SUV Kia Sorento imao je svoj debi krajem jula, dok je kraj godine obeležio dolazak revolucionarnog električnog vozila Kia EV6 koji pomera granice elektrifikovane mobilnosti.


Sve ovo još jednom dokazuje da kupci u svetu i u Srbiji prepoznaju kvalitet i pouzdanost Kia proizvoda, koji su dokazani kroz brojne nagrade i potvrđeni sedmogodišnjom fabričkom garancijom. Tu su i brojne nagrade (iF Design Award, Red Dot Award, Car Of The Year...) i beskompromisna bezbednost (5* EuroNCAP). Kia će u narednom periodu u Srbiji nastaviti sa širenjem distributivne mreže, uz istovremeno povećanje postojećih prodajnih i servisnih kapaciteta. Ove godine se očekuje i proširenje servisnih kapaciteta u Beogradu izgradnjom najmodernijeg Kia servisnog centra u regionu čime će se dodatno podići kvalitet pruženih usluga vlasnicima Kia vozila.


PR

Dacis u saradnji sa UTMB World Series

Dacis u saradnji sa UTMB World Series

U automobiliskom svetu je Dacia na glasu kao marka koja utire nove puteve: bukvalno i u prenesenom smislu. Pragmatičan pristup kao i moderan, jednostavan i robustan dizajn, Daciji su omogućili da se fokusira na ono što je kupcima zaista bitno: pristupačne cene i uživanje u životu...

Euro Sumar - Suzuki Vitara odmah po uplati

Euro Sumar - Suzuki Vitara odmah po uplati

Jedan od retkih automobila na domaćem tržištu koji se može preuzeti odmah po okončanju finansijskih formalnosti. Informacija koja se, poslednjih meseci, zaista retko čuje na ovim prostorima - „plati i vozi automobil“, stiže iz Euro Sumara, ovlašćenog uvoznika i servisera Suzuki automobila i motocikala...

Posebno izdanje Nissan JUKE unosi prefinjenost u segment malih crossovera

Posebno izdanje Nissan JUKE unosi prefinjenost u segment malih crossovera

Nissan se udružio sa studijem Warner Bros. Pictures kako bi promovisao posebne performanse Juke-a. Za tu priliku je pripremljena i posebna lokalna verzija sa paketom spoljašnje  personalizacije Hiiro kao i posebna Juke kampanja koja najavljuje bioskopsku premijeru novog Betmena, najiščekivanijeg filma ove godine...

Hyundai Ioniq 6 (2023)
Slika nedelje