AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Renault Austral - revolucija unutrašnjosti

Novi Renault Austral - revolucija unutrašnjosti

Renaultov tim dizajnera nije propustio ni jedan detalj u unutrašnjosti novog Renaulta Austral; od energičnog izgleda, preko osećaja udobnosti do beskompromisnog kvaliteta u svakom elementu. A pri tome koristi sve prednosti koje mu pruža sistem OpenR...

PROSTRANA I MODULARNA ČAURA


Unutrašnji dizajn novog Australa ima sve odlike tradicionalnog SUV-a. Ali, već pri prvom pogledu na povišenu i široku središnju konzolu grand confort videćete da se izdvaja od konkurencije. Arhitektura kontrolne table daje joj vitak i širok izgled, a spoj sa oblogama vrata putnike na prednjim sedištima će podsećati na kokpit aviona. Obloge vrata protežu se visoko i pružaju putnicima osećaj sigurnosti. Dizajn uopšteno sledi nakošene linije kojima Austral duguje svoj dinamičan stav.


Putnički prostor je modularan. Ima brojne prostore za odlaganje, počevši od širokog kliznog naslona za ruke koji nudi dodatan prostor za odlaganje i pri tome olakšava upravljanje multimedijalnim sistemom OpenR Link. Konzola ima dva velika prostora za odlaganje i pretinac za odlaganje pametnog telefona sa bežičnim punjačem. Prostori raspoređeni po unutrašnjosti Renaulta Austral ukupno nude više od 30 l zapremine.


Kako bi se upotpunio efekt čaure, krov i A-stubovi su presvučeni tačkastom tkaninom. Posebna pažnja je posvećena i udobnosti sedišta. Vozač i suvozač uživaju u prostranom, ergonomičnom i udobnom prostoru. Zadnja klupa je takođe prostranija jer više nema prenosnog tunela i može se pomicati ili preklopiti uz pomoć dugmeta u prtljažniku. Sedišta olakšavaju razgovor izmedju putnika: prednja se sužavaju prema vrhu pa je putnicima na prednjim sedištima lakše da održavaju razgovor sa onima koji sede pozadi.


Agneta Dahlgren, direktork projekta Renaultovog Odeljenja za dizajn:


"Kad smo dizajnirali putnički prostor novog Renaulta Austral, imali smo na umu tri načela: percepciju prostora, avangardni dizajn i osećaj sigurnosti. Sve to je istaknuto visokim standardima kvaliteta. Ponosni smo na rezultat: kabina Renaulta Austral je udobna i prepuna tehnologije. Sve je podređeno putnicima. Kokpit im uz elegantan izgled pruža osećaj sigurnosti, a pri tome mogu da uživaju u osećaju da istovremeno dele prostor i imaju prostor samo za sebe.”


UDOBNOST I TEHNOLOGIJA PRILAGOĐENI KORISNIKU


U udobnoj i ugodnoj čauri kokpita, putnici mogu da se opuste i uživaju u fantastičnom doživljaju koji im pruža veliki ekran sistema OpenR. Središnji element putničke kabine čini jedan od najvećih ekrana na tržištu, jedan od najoriginalnijih i bez sumnje jedan od najjednostavnijih za korišćenje. Proteže se u obliku slova L preko celog središnjeg dela komandne table i ukupna veličina ekrana iznosi 24,3 inča (774 cm2). Ne umara oči, lako ga je dohvatiti rukom, intuitivan je za upotrebu i povezan. Preko njega možete da upravljate gotovo svim funkcijama automobila pa je ostatak unutrašnjosti znatno jednostavniji.


Napredni ekran sistema koji se zasniva na operativnom sistemu Google Automotive Services izuzetno je svetao i premazan antirefleksivnim slojem pa je uobičajena zašita od sunca iznad instrumenata nepotrebna. Pored toga što se odlikuje jednostavnim i vrlo modernim izgledom kao da lebdi u vazduhu, komandna tabla ima i neprimetno ugrađene vertikalne ventilacione otvore, a izuzetno precizno obrađeni okviri ekrana ga savršeno obavijaju. Upravljač je nešto više kvadratnog oblika i malo ravniji u središnjem delu kako bi povećao užitak u vožnji i pri tome pružio neometan pregled nad instrumentnom tablom. To je nezaobilazan deo čulnog i vizuelnog doživljaja u putničkoj kabini.


Opremljen najnovijim pametnim rešenjima povezivanja, sistem OpenR Link obuhvata Android Auto i Apple CarPlay kao i funkciju pretraživanja preko Googlea i sistem navigacije Google Maps. Čak 90 % funkcija koje koristite svakodnevno je udaljeno samo na klik ili dva od vas. Ekran sistema OpenR je odzivan i jednostavan za upotrebu poput ekrana pametnog telefona i upravo je to jedno od Renaultovih najvećih dostignuća u području multimedijalnih sistema u proteklih nekoliko godina.


PR

osmrtnicama ljubuški umrli ljubuški livno umrli osmrtnice grude smrtovnice sarajevo osmrtnice smrtovnice osmrtnicama smrtovnice sarajevo smrtovnice visoko smrtovnice tuzla lektire lektira jastuci madraci cvijeće horoscope umrli vicevi sanovnik horoskop knjige recepti kalkulator

Nova Škoda Superb (2024) - premijera

Nova Škoda Superb (2024) - premijera

Škoda Auto otkriva četvrtu generaciju modela Superb, s kratkim klipom koji nudi uvid u istaknute detalje spoljašnjosti i unutrašnjosti. Svetska premijera zakazana je za 2. novembar u 19 časova i biće emitovana uživo na Škoda Storyboard-u i Škoda YouTube, X i LinkedIn kanalima...

Nova Opel Corsa je stigla u Srbiju

Nova Opel Corsa je stigla u Srbiju

Stigla je nova Opel Corsa – modernija, digitalnija i raznovrsnija nego ikada. Bestseler koji je nedavno proslavio svoju svetsku premijeru na IAA Mobility 2023. u Minhenu, impresionira svojim novim stilom...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje