AutoMAGAZIN - Vesti

www.automagazin.rs

Najnovije vesti iz auto industrije

Renault osvojio 2 nagrade na 37. Međunarodnom festivalu automobila

Renault osvojio 2 nagrade na 37. Međunarodnom festivalu automobila

Međunarodni festival automobila je dodelio svoju Veliku nagradu i ove godine. Žiri od 12 stručnjaka iz raznih područja – automobilska industrija, mediji, arhitektura i industrija nakita – se sastao 3. decembra 2021. u Parizu kako bi pregledao ovogodišnji izbor kreativnih i vizionarskih projekata i izabrao pobednike za svaku od 14 nagrada...

Dva Renaultova projekta su privukla pažnju. Renault 5 Prototype, novo izdanje kultnog modela koji ove godine slavi pedesetu godišnjicu postojanja, javnost je proglasila za najlepši konceptni automobil 2022. Konceptni automobil Renault SUITE N°4, dizajniran u znak proslave šezdesete godišnjice Renaulta 4L je dobio počasno priznanje žirija.


„Vrlo smo ponosni na ove dve nagrade”, rekao je Gilles Vidal, direktor Renaultovog odeljenja za dizajn. „Oni cene naporan rad Renaultovih dizajnerskih timova na definisanju dizajnerskog smera Nouvelle Vague.”

Renault osvojio 2 nagrade na 37. Međunarodnom festivalu automobila

RENAULT 5 PROTOTYPE, NAJLEPŠI KONCEPTNI AUTOMOBIL


Ove godine je Međunarodni festival automobila oživeo svoju najpoznatiju nagradu – nekadašnja nagrada za najlepši automobil danas je nagrada za najlepši konceptni automobil. I po prvi put je dobitnika ove nagrade direktno birala publika.


Zaljubljenici u automobile od 2. decembra 2021. do 16. januara 2022. su glasali putem interneta za svoj omiljeni konceptni automobil od ukupno 10 koliko ih je ušlo u uži izbor. Zahvaljujući svom neo-futurističkom dizajnu dopadljivom publici, Renault 5 Prototype je izabran za najlepši konceptni automobil 2022. osvojivši više od 70 % glasova.


Renault 5 Prototype ističe Renaultovu predanost da električna vozila budu dostupna širom Evrope. Ovaj konceptni automobil je kompaktan i šarmantan gradski automobil, koji potpuno električnom verzijom lansira jedan od Renaultovih kultnih modela u budućnost.


„Ova nagrada je još jedan dokaz da je Renault 5 pop-ikona prošlosti, sadašnjosti, a uskoro i budućnosti. Srećni smo da je prototip naišao na dobar odjek kod medija i javnosti, a model serijske proizvodnje trebao bi da bude predstavljen 2024.”, dodao je Gilles Vidal.


POČASNO PRIZNANJE ZA RENAULT SUITE N°4


Među 14 Velikih nagrada, žiri takođe dodeljuje počasno priznanje vozilu, osobi ili kompaniji za koje smatra da su posebno zanimljivi.


Ove godine je počasno priznanje žirija dodeljeno vozilu Renault SUITE N°4, konceptnom automobilu koji je nastao u saradnji Renaulta i francuskog dizajnera Mathieua Lehanneura u znak proslave šezdesete godišnjice Renaulta 4.


Renault SUITE N°4 je originalni konceptualni automobil inspirisan idejom hotelske sobe na točkovima. Ovaj novi model ima iste spoljašnje dimenzije i linije kao i kultni model, ali je sveukupni dizajn radikalniji. Svet arhitekture i svet automobila stapaju se u jedan kako bi stvorili hotelsku sobu na otvorenom – zadnji deo i vrata prtljažnika zamenjeni su polikarbonskim prozorima, karoserija ima posebnu završnu obradu koja odaje utisak cementa, dok je prednja maska izrađena od poliranog aluminijuma čime se postiže efekat fluidnosti i dinamike.


PR

Dacis u saradnji sa UTMB World Series

Dacis u saradnji sa UTMB World Series

U automobiliskom svetu je Dacia na glasu kao marka koja utire nove puteve: bukvalno i u prenesenom smislu. Pragmatičan pristup kao i moderan, jednostavan i robustan dizajn, Daciji su omogućili da se fokusira na ono što je kupcima zaista bitno: pristupačne cene i uživanje u životu...

Euro Sumar - Suzuki Vitara odmah po uplati

Euro Sumar - Suzuki Vitara odmah po uplati

Jedan od retkih automobila na domaćem tržištu koji se može preuzeti odmah po okončanju finansijskih formalnosti. Informacija koja se, poslednjih meseci, zaista retko čuje na ovim prostorima - „plati i vozi automobil“, stiže iz Euro Sumara, ovlašćenog uvoznika i servisera Suzuki automobila i motocikala...

Posebno izdanje Nissan JUKE unosi prefinjenost u segment malih crossovera

Posebno izdanje Nissan JUKE unosi prefinjenost u segment malih crossovera

Nissan se udružio sa studijem Warner Bros. Pictures kako bi promovisao posebne performanse Juke-a. Za tu priliku je pripremljena i posebna lokalna verzija sa paketom spoljašnje  personalizacije Hiiro kao i posebna Juke kampanja koja najavljuje bioskopsku premijeru novog Betmena, najiščekivanijeg filma ove godine...

Hyundai Ioniq 6 (2023)
Slika nedelje