AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Honda predstavila NT1100 – motocikl

Honda predstavila NT1100 – motocikl

Mnogi vozači danas žele vrhunske performanse, dobru upravljivost, komfor na dužim putovanjima, kao i široki raspon moderne tehnologije, a novi Hondin NT1100 je upravo takav motocikl...

Honda predstavila NT1100 – motocikl

Ova turing mašina, sa bogatim spiskom specifikacija i sportskom oštrinom u performansama, efikasno izlazi na kraj sa svakodnevnim relacijama, ali je podjednako spremna za duge ture sa dva putnika i punim tovarom.


Komforman, a agilan - NT1100 sa „New touring“ modom za uživanje, projektovan je tako da privuče one koji pamte slične Hondine mašine iz prošlosti, ali predstavlja i pravu opciju za mlade vozače koji planiraju da idu dalje od srednje kategorije.


Koristeći kao osnovu ram i karakterni motor sa dva cilindra modela CRF1100L Africa Twin, ovaj motocikl pruža vrhunske performanse, uz niz dodatnih elemenata koji ga čine atraktivnim.

Osmrtnice

Honda predstavila NT1100 – motocikl

NT1100 je dostupan u tri nijanse: Matte Iridium Grey Metallic, Pearl Glare White i Graphite Black – koje imaju elegantan efekat, a suptilna stilizacija pruža efikasne aerodinamične performanse sa položajem za vožnju skrojenim za komforni turing.


Visina vetrobrana se može podešavati na 5 nivoa, a gornji i donji deflektori vetra takođe štite vozača. Praktičnost je garantovana zahvaljujući pozamašnim integrisanim bisagama, zagrejanim ručkama, centralnom stalku, tempomatu i USB i ACC utičnicama za punjenje sve standardne opreme.


Svetla su u punoj LED izvedbi sa svetlima za dnevnu vožnju radi veće vidljivosti, uz samogaseće migavce i signale za hitno zaustavljanje, dok je visina sedišta 820mm.

Honda predstavila NT1100 – motocikl

Čelični ram poludvostrukog ležaja koristi relativno kratki osovinski razmak i oštru geometriju upravljanja, dok je vešanje preko 43mm Show-a prednjih invertiranih viljuški visokih specifikacija i kertridž tipa, te jednocevnog zadnjeg amortizera, sa 150mm puta napred i nazad.


Prethodno opterećenje zadnje opruge hidraulički se podešava, a dvojni prednji diskovi od 310mm upareni su sa radijalno postavljenim 4-klipnim kočionim čeljustima; gume su veličine 120/70-17 napred i 180/55-17 pozadi.


Novi NT1100 takođe sadrži „full-fat“ performanse spremnog i karakternog motora, sa 75kW snage i 104Nm obrtnog momenta i usisa i izduvne grane podešenih za super-glatko ubrzavanje i prijatan zvuk pri niskom broju obrtaja. Performanse ne ugrožavaju efikasnost potrošnje goriva, sa dometom od 400km mogućim sa rezervoarom za gorivo od 20 litara.

Honda predstavila NT1100 – motocikl

Hondin jedinstveni menjač sa dvojnim kvačilom (DCT), prodat u 200.000 primeraka, opcija je za šestobrzinsku menjačku kutiju i pronalazi prirodni dom u modelu NT1100 sa izborom manuelnih okidača za promenu brzina ili za glatke, efikasne automatske promene.


Obiman elektronski paket modela NT1100 obuhvata tri podrazumevana moda vožnje (URBAN, RAIN i TOUR) plus 2 podesiva USER (korisnička) moda, Hondinu kontrolu izbora obrtnog momenta (HSTC) sa 3 nivoa i kontrolu propinjanja sa 3 nivoa. TFT tačskrin od 6,5-inča daje punu boju, podesive prikaze i nudi Apple CarPlay®, Android Auto® i Bluetooth® konektivnost.


Sa bogatim spiskom specifikacija i iscrpnom svestranošću, praktičnošću i komforom NT1100 nudi još jednu novu dimenziju u Hondinom jedinstvenom i raznovrsnom asortimanu motocikala.


PR

Geely brand launch event (FOTO)

Geely brand launch event (FOTO)

Geely je 4. oktobra održao ekskluzivni brand launch događaj koji je bio posvećen dolasku brenda Geely u Srbiju, koji se održao na premijum lokaciji u prostorijama Dream Event centra...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje