AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Škoda Enyaq Sportline iV: električan, emotivan i dinamičan

Škoda Enyaq Sportline iV: električan, emotivan i dinamičan

Škoda Enyaq Sportline iV je najsportskija verzija novog, potpuno električnog SUV modela iz Mlada Boleslav. Njegov izgled karakteriše niz crnih dizajnerskih elemenata i veliki točkovi, dok spuštena sportska šasija daje posebno dinamično iskustvo vožnje...

Škoda Enyaq Sportline iV: električan, emotivan i dinamičan

Unutrašnjost naglašava sportski osećaj zahvaljujući ukrasima u karbonskom stilu, multifunkcionalnom trokrakom volanu i sedištima sa integrisanim naslonima za glavu. Novi Škoda model sada uključuje Sportline varijantu, koja se nudi u tri nivoa performansi. Enyaq Sportline iV 60 ima snagu od 132 kW*, dok Enyaq Sportline iV 80 proizvodi 150 kW*. Oba automobila imaju pogon na zadnje točkove. Pogon na sve točkove ima Enyaq Sportline iV 80x i opremljen je sa dva elektromotora koji generišu kombinovanu snagu od 195 kW**.

Škoda Enyaq Sportline iV: električan, emotivan i dinamičan

Varijante Sportline sastavni su deo Škoda portfolia modela. Češki proizvođač automobila nastavlja sa ovom tradicijom dodavanjem Enyaq Sportline iV u liniju svog prvog potpuno električnog SUV modela. Nova varijanta standardno dolazi sa sportskom šasijom koja sadrži specifične opruge i amortizere, a spuštena je za 15 mm napred i 10 mm pozadi. Branici u boji karoserije i bočni pragovi dodatno poboljšavaju sportski izgled automobila. 

Škoda Enyaq Sportline iV: električan, emotivan i dinamičan

Bez obzira da li je opremljen pogonom na zadnje ili na sve točkove, električni SUV može se pohvaliti odličnom vučom, pouzdano prenoseći snagu koju generiše sistem električnog pogona u bilo kojoj situaciji. Zbog načina rada električnih motora, maksimalni obrtni moment automobila dostupan je odmah. Visokonaponska baterija ugrađena u pod između osovina osigurava nisko težište, što pozitivno utiče na okretnost i ponašanje vozila u krivini. Zahvaljujući svojoj sportskoj šasiji specifičnoj za model, Enyaq Sportline iV se dinamičnije ponaša pri brzom ulasku u krivinu. Progresivno upravljanje, još jedna standardna karakteristika, takođe omogućava sportskije upravljanje.


* Dostupnost maksimalne električne snage može biti ograničena. Količina energije koja je dostupna u pojedinačnim situacijama u vožnji zavisi od različitih faktora, kao što su temperatura okoline i status napunjenosti, temperatura i stanje ili fizička starost visokonaponske baterije.


** Maksimalna električna snaga 195 kW: Maksimalna snaga kojoj se može pristupiti za najviše 30 sekundi, izračunato u skladu sa UN GTR.21. Količina energije koja je dostupna u pojedinačnim situacijama u vožnji zavisi od različitih faktora, kao što su temperatura okoline i status napunjenosti, temperatura i stanje ili fizička starost visokonaponske baterije. Dostupnost maksimalne snage zahteva da visokonaponska baterija bude između 23°C i 50°C i da ima nivo napunjenosti >88%. Odstupanja od gore pomenutih parametara mogu dovesti do smanjenja snage, do potpune nedostupnosti maksimalne snage. Pomoćni klima uređaj u određenoj meri može indirektno da utiče na temperaturu baterije, a nivo napunjenosti može, na primer, da se podesi u vozilu. Količina energije dostupna u određenom trenutku prikazana je na ekranu vozila. Da bi se što efikasnije održao korisni kapacitet visokonaponske baterije, preporučuje se cilj punjenja akumulatora od 80% ako se vozilo svakodnevno koristi (na primer, prebaciti na 100% pre putovanja na veću daljinu).


*** Podaci su preliminarni

 

PR

Nova Škoda Superb (2024) - premijera

Nova Škoda Superb (2024) - premijera

Škoda Auto otkriva četvrtu generaciju modela Superb, s kratkim klipom koji nudi uvid u istaknute detalje spoljašnjosti i unutrašnjosti. Svetska premijera zakazana je za 2. novembar u 19 časova i biće emitovana uživo na Škoda Storyboard-u i Škoda YouTube, X i LinkedIn kanalima...

Nova Opel Corsa je stigla u Srbiju

Nova Opel Corsa je stigla u Srbiju

Stigla je nova Opel Corsa – modernija, digitalnija i raznovrsnija nego ikada. Bestseler koji je nedavno proslavio svoju svetsku premijeru na IAA Mobility 2023. u Minhenu, impresionira svojim novim stilom...

2024 Toyota Land Cruiser
Slika nedelje