AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Volvo Cars plasira novi, potpuno električni Volvo C40 Recharge na tržište

Volvo Cars plasira novi, potpuno električni Volvo C40 Recharge na tržište

Budućnost kompanije Volvo Cars je električna, a novi Volvo C40 Recharge najnoviji je dokaz zalaganja kompanije za budućnost bez emisija...

Volvo Cars plasira novi, potpuno električni Volvo C40 Recharge na tržište

C40 Recharge karakterišu sve prednosti vozila SUV, ali sa nižom i elegantnijom konstrukcijom. Zasnovan je na platformi vozila CMA – kao prvi Volvo model u istoriji na potpuno električni pogon.


Nakon predstavljanja modela XC40 Recharge, a sada i C40 Recharge, Volvo Cars nastaviće sa predstavljanjem nekoliko dodatnih električnih modela tokom narednih godina.


Već u periodu do 2025. godine ima cilj da ostvari 50 odsto globalne prodaje koju će zastupati potpuno električni automobili, dok će drugu polovinu prodaje zastupati hibiridi. U skladu sa planom do 2030. godine, svaki automobil iz prodaje bi trebalo da bude potpuno električan.


"C40 Recharge predstavlja budućnost Volva ukazujući u kom smeru idemo", rekao je Henrik Green, glavni tehnolog. „Reč je o potpuno električnom vozilu koje je u ponudi isključivo preko interneta, sa prilagođenim paketom usluga i brzom isporukom. Kupovina novog Volvoa nikada nije bila privlačnija."

Volvo Cars plasira novi, potpuno električni Volvo C40 Recharge na tržište

Zadnji deo C40 Rechargea karakteriše divan dizajn, koji se slaže sa niskom linijom krova, a novi dizajn prednjeg dela predstavlja novo lice električnih vozila Volvo, sa prednjim svetlima vrhunske pixel tehnologije.


Enterijer vozila C40 Recharge pruža kupcima visok položaj za sedenje, koji odgovara većini vozača Volvoa, a model je na raspolaganju u mnogo boja, sa mogućnošću jedinstvenih dekorativnih elemenata. To je istovremeno i prvi model Volvo bez elemenata kože.


Poput modela XC40 Recharge, C40 Recharge nudi jedan od najboljih informativno-zabavnih sistema na tržištu, zasnovan na operativnom sistemu Android, koji je nastao kao plod saradnje sa Google-om. Korisnicima su na raspolaganju Google aplikacije i integrisane usluge, kao što su usluge Google Maps, Google Assistant i Google Play Store*.


Neograničeni podaci omogućavaju vrhunsku povezivost, a C40 Recharge ažuriranja softvera preuzima bežično. Dakle, stalno će se unapređivati fabrički podešene funkcije i sistemi.


Pogon je sastavljen od para elektromotora, jedan na prednjoj i jedan na zadnjoj osovini, koji se napajaju baterijom od 78 kWh sa karakteristikom brzog punjenja do 80 procenata za oko 40 minuta*. C40 Recharge pruža predviđeni domet od oko 420 km*, za koji se očekuje da će se s vremenom usavršavati bežičnim ažuriranjem softvera.


Kao što je najavljeno ranije danas, potpuno električni C40 Recharge biće na raspolaganju samo preko interneta. U skladu sa svojim zalaganjem za smanjenje složenosti ponude modela, kao i ciljem usmerenosti u privlačne (unapred izabrane) verzije, Volvo Cars znatno pojednostavljuje svoju ponudu vozila C40 Recharge.

Kupcima se prilikom kupovine novog C40 Recharge isporučuje prilagođen paket usluga koji, između ostalog, uključuje servisiranje, garanciju, pomoć na cesti, kao i opcije osiguranja i punjenja vozila kod kuće*.


Proizvodnja modela C40 Recharge počinje ove jeseni i to u fabrici kompanije Volvo Cars u Ghentu u Belgiji, uz proizvodnju modela XC40 Recharge.


PR

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje