AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia sa odličnom majskom globalnom prodajom

Kia sa odličnom majskom globalnom prodajom

Iz korporacije Kia javljaju kako su prošli mesec ukupno prodali 245.994 vozila, što je povećanje od 49 posto u odnosu na maj prošle godine...

Kia sa odličnom majskom globalnom prodajom

Kod nas dobro poznati sportski terenac Sportage je sa 32.322 prodata primerka predvodio rast globalne prodaje, a uz njega su se iskazali kompaktna limuzina K3 (27.784 prodata primerka) i sportski terenac Seltos (20.974 vozila) koji se ne prodaju u Evropi.


Prodaja u Koreji dostigla 47.901 vozilo, što je 6 % manje nego u maju 2020.
Kia je u Koreji prodala 47.901 vozilo, što je 6 posto manje nego u maju prošle godine. Na domaćem tržištu najprodavaniji su bili monovolumen Carnival i sportski terenac Sorento.

Kia sa odličnom majskom globalnom prodajom

Prodaja van Koreje iznosila 198.093 vozila (74 % više nego u maju 2020.)


Prodaja van Koreje je u odnosu na maj 2020. godine skočila za 74 posto na ukupno 198.093 vozila Kia. Prodajno su prednjačili sportski terenac Sportage i Seltos, dok su uspehu Kije u velikoj meri doprineli i kompaktna limuzina K3 i Rio (hečbek, limuzina).


Kia sa novim modelima (električni EV6, Sportage) kreira prodajni momenat


Ovaj veliki skok u određenoj meri je i posledica oporavka globalne potražnje, koja je usporila na početku epidemije COVID-19. Zasluge za dobre prodajne rezultate ima i nastavak rasta prodaje na ključnim tržištima, kao što su npr. SAD.


Kia će i dalje biti fokusirana na implementaciju srednjoročne i dugoročne poslovne strategije 'Plan S' te će se više posvetiti povećanju prodaje i profitabilnosti, što će joj omogućiti novi modeli, uključujući novi električni model EV6 i novi Sportage.


PR

Geely brand launch event (FOTO)

Geely brand launch event (FOTO)

Geely je 4. oktobra održao ekskluzivni brand launch događaj koji je bio posvećen dolasku brenda Geely u Srbiju, koji se održao na premijum lokaciji u prostorijama Dream Event centra...

Rally Sweden 2024 - Thierry Neuville
Slika nedelje