AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Nova Mazda6 - Prva zvanična fotografija

Nova Mazda6 - Prva zvanična fotografija

Posle objavljivanja četiri videa, na kojima se nova Mazda6 više skriva nego otkriva, japanska kompanija je konačno objavila prvu zvaničnu fotografiju. Ali, veći deo nove "šestice" i dalje se drži u tajnosti. Objavljena je samo jedna fotografija, bez dodatnih informacija...

Na fotografiji možemo videti prednji deo automobila. Još ranije, Mazda je najavila da će se nova Mazda6 samo u detaljima razlikovati od koncepta Takeri. Ova fotografija pokazuje da su promene ne prednjem delu vidljive. U poređenju sa koncetom Takeri, "šestica" ima konvencionalnije svetlosne grupe, blago izmenjenu masku hladnjaka i "haubu". Izraženije promene uočavamo na prednjem braniku. Kao što smo mogli i očekivati, branik nije tako agresivno dizajniran kao na konceptu. Spoljni retrovizori su veći nego oni na koncept modelu.

U Evropi će nova Mazda6 biti dostupna sa benzinskim dvolitarskim motorom Skyactiv-G i turbodizel agregatom 2,2 Skyactiv-D, koji pokreće i model Takeri. Svetska premijera će biti održana na jesenjem sajmu automobila u Perizu, a prodaja nove generacije modela Mazda6 počinje u prvom kvartalu 2013. godine. Prema najnovijim informacijama, nova "šestica" će biti dostupna u četiri karoserijske verzije: sedan, liftback i karavan, a kasnije bi trebalo da bude predstavljena i kupe verzija.

Nova Mazda6 - Prva zvanična fotografija

Automagazin.rs

123456. . .1597
Renault Symbioz
Slika nedelje