AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

SRT Viper: Nova zmija zvanično predstavljena!

SRT Viper: Nova zmija zvanično predstavljena!

Brojke govore više od reči: V10, 8.4, 650 konskih snaga, 813 Nm! Ovo je lična karta nove generacije modela Viper za modelsku godinu 2013, ali ono što će najviše obradovati ljubitelje ovog "uličnog ratnika", jeste činjenica da se dizajnom vraća svojim korenima, i podseća na prvu generaciju...

SRT Viper: Nova zmija zvanično predstavljena!

Na sajmu automobila u New Yorku, predstavljena je nova generacija modela Viper, koji neće nositi znak Chryslera niti Dodgea, već će ponosno nositi ime sportske divizvije SRT. Teoriju There is no replacement for cubic displacement! (nema zamene za radnu zapreminu), u Chrylseru su doveli do savršenstva - atmosferski dovod vazduha u motor, aluminijumski V10 ima zapreminu od 8,4 litra i parametre od kojih zastaje dah.

V10 motor razvija maksimalnu snagu od 650 KS i maksimalni obrtni moment od 813 Nm (najveći obrtni moment među benzinskim atmosferskim motorima). Chrysler se "hvali" da na jednu konjsku snagu dolazi samo 2,2 kilograma mase, što znači da je težak oko 1.450 kilograma. Ovo je veoma dobar rezultat, postignut zahvaljujući velikoj upotrebi karbona i aluminijuma u izradi karoserije. Pri tome, novi Viper ima za 50 % čvršću konstrukciju od prethodne generacije.

SRT Viper: Nova zmija zvanično predstavljena!

Motor je uparen sa šestostepenim manuelnim menjačem Tremec 6060 sa skraćenim stepenima prenisa. Motor može da postigne maksimalan broj obrtaja od 6.200 o/min. Širina pneumatika iznosi 355 mm pozadi i 295 mm napred (Pirelli P Zero Corsa). U standardnu opremu spadaju sistem elektronske kontrole stabilnosti i kontrola trakcije, a oba sistema se mogu isključiti. Naravno, tu je i launch control, četvoroklipni kočioni sistema marke Brembo i kočioni diskovi prečnika 355 mm na svim točkovima (Track Package koristi set marke StopTech). U ponudi će biti i verzija SRT Viper GTS, opremljena sa adaptivnim amortizerima Bilstein DampTronic Select, sa funkcijom izbora podešavanja za stazu ili standardnog moda.

SRT Viper: Nova zmija zvanično predstavljena!

U izradi enterijera su korišćeni samo vredni materijali. Kompletan "kokpit" je presvučen kožom, a na sedištima Sabelt je korišćen kevlar. Multimedijalna oprema je u punom sastavu, uključujući i kvalitetni audio sistem Harman Kardon, sa čak 18 zvučnika.

SRT Viper: Nova zmija zvanično predstavljena!

Automagazin.rs

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Air Max Drift iskustvo - Spoj mode i adrenalina

Pod okriljem Tike šopa, specijalizovane prodavnice za prodaju limitiranih serija patika i garderobe, a povodom promocije najnovijih modela Nike Air Max Plus Drift patika, u Beogradu je organizovano jedinstveno adrenalinsko iskustvo...

123456. . .1595
Rally Croatia 2024 - Sebastien Ogier
Slika nedelje